V obci Teplička nad Váhom došlo k dopravnej nehode. Tá si vyžiadala zranenú osobu

NETKY.SK • 16 Apríl 2024, 14:30 • 2 min
V obci Teplička nad Váhom došlo k dopravnej nehode. Tá si vyžiadala zranenú osobu

V utorok 16. apríla v ranných hodinách došlo na ceste druhej triedy číslo 583A v obci Teplička nad Váhom, okres Žilina k dopravnej nehode.

slovakia

left justify in out

Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 54-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo Volvo v smere jazdy od obce Terchová do Žiliny. Následne došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu osobného motorového vozidla a chodkyne, ktorá mala prechádzať mimo priechodu pre chodcov, bez viditeľne umiestnených reflexných prvkov.

Pri dopravnej nehode utrpela 56-ročná chodkyňa zranenia, ktoré si vyžiadali prevoz do nemocnice. Alkohol u vodiča dychovou skúškou zistený nebol, u chodkyne bol nariadený odber krvi. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Keďže chodci sú najzraniteľnejšími účastníkmi cestnej premávky, polícia odporúča používať pre vlastnú bezpečnosť reflexné prvky vždy. Len tak vás môže vodič dobre, ale hlavne, včas vidieť.

Chodci predvídajte, prechádzajte cez cestu na miestach na to určených, vyhýbajte sa rizikovým úsekom a neriskujte. Nezabúdajte – aj vy chodci ste účastníkmi cestnej premávky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Barbora Šimkaninová
Zdroj: Ministerstvo vnútra SR, Foto: Ilustračná (Mediaklik)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies