Počet cestujúcich v leteckej doprave v USA prekonal úroveň pred pandémiou

NETKY.SK • 31 Máj 2023, 14:30 • 2 min
Počet cestujúcich v leteckej doprave v USA prekonal úroveň pred pandémiou

WASHINGTON - Počet cestujúcich v leteckej doprave v USA cez uplynulý predĺžený víkend prekonal úroveň pred pandémiou ochorenia COVID-19. Ukázali to v utorok údaje amerického úradu pre bezpečnosť dopravy (Transportation Security Administration, TSA).

slovakia

left justify in out

Úrad uviedol, že skontroloval takmer 9,8 milióna pasažierov počas štvordňového víkendu, keď si USA pripomínali tzv. Memorial Day, uctenie si pamiatky zosnulých amerických vojakov a vojačiek, ktorý každý rok pripadá na posledný májový pondelok. To bolo o zhruba 300.000 cestujúcich viac ako počas rovnakého sviatočného obdobia v roku 2019, čo bol posledný rok pred vypuknutím pandémie a zavedením cestovných obmedzení.

 

Agentúra spresnila, že len v piatok (26. 5.) skontrolovala 2,74 milióna pasažierov, čo je najvyšší počet za jediný deň od novembra 2019. Piatková premávka prekonala aj predchádzajúce štvrtkové (25. 5.) postpandemické maximum. Tieto údaje naznačujú, že letecká doprava sa už dostáva z problémov, ktoré jej spôsobila pandémia. Podľa Medzinárodnej asociácie leteckej dopravy (IATA) už v roku 2022 sa svetová letecká doprava začala zotavovať z cestovných obmedzení a dosiahla celkovo 68,5 % z objemu pred pandémiou, pričom oproti roku 2021 vzrástla o 64,4 %. V priebehu minulého roka boli totiž vďaka očkovaniu zrušené protipandemické opatrenia a ľudia začali najmä v letných mesiacoch znova cestovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona