REPORTÁŽ: Do kín prišiel český film Gump: Sme dvojka! Speváčka Zuzka Smatanová sa kvôli klipu po prvýkrát bozkávala so svojim psom!

NETKY.SK • 2 Apríl 2024, 15:39 • 2 min
REPORTÁŽ: Do kín prišiel český film Gump: Sme dvojka! Speváčka Zuzka Smatanová sa kvôli klipu po prvýkrát bozkávala so svojim psom!

Pokračovanie úspešného hitu so štvornohými hercami prišlo do slovenských kín! Film Gump: Sme dvojka má za sebou slávnostnú premiéru, na ktorej nechýbal ani pes Gump či jeho filmová sestra Kytička. Pozrite si reportáž Netiek a dozviete sa, odkedy je autor knihy a producent Filip Brožek psíčkarom, prečo prišla speváčka Zuzana Smatanová s barlami aj ako sa cítila po bozku so svojim psom!

slovakia

left justify in out

Snímku Gump: Sme dvojka režiséra F. A. Brabca slovenskému publiku predstavil producent, scenárista a autor knižnej predlohy Filip Rožek. Ten so sebou priviedol aj ústrednú hereckú dvojicu, ktorá stvárňuje psa Gumpa a fenku Kytičku.

 

Podľa mňa je Gump dvojka podstatne veselší príbeh, je to rozprávka. Je tam väčší priestor na empatiu medzi človekom a zvieraťom. Tentokrát tam nie sú len psíkovia, ale aj viac zvierat. Dávali sme si záležať, aby ten príbeh na plátne bol skutočným príbehom ich života. Hrá tam napríklad prasiatko, ktoré utieklo mäsiarovi zo zabíjačky a dnes pomáha pri terapii v nemocnici,“ prezradil autor Filip Rožek.

Spolu s ním pozdravila divákov speváčka Zuzana Smatanová a česká kapela Highland, ktorá s ňou naspievala filmovú pieseň Nech pochopíš. Zuzanu Smatanovú, ktorá má za sebou viacero titulných pesničiek k filmom, pozvanie do spolupráce veľmi potešilo a ani na chvíľu nezaváhala, či prikývne.

 

Keďže som absolútny milovník zvierat a špeciálne psov, bola pre mňa téma filmu a samotnej pesničky jasným dôvodom povedať „áno“. Napísala som si text aj melódiu svojho partu a celé sa to krásne spojilo s tým Edovým. Navyše, vo videoklipe si mohol zahrať aj môj vlastný pes Guru. Verím, že pesnička aj klip pomôžu myšlienke adoptovania psíkov z útulkov a dostane sa čo najďalej medzi ľudí. Veľmi sa teším na film,“ prezradila speváčka Zuzana Smatanová, ktorá aktuálne trávi čas zotavovaním sa po plánovanej operácii bedrového kĺbu.

Vo videoklipe si okrem psa Zuzky Smatanovej zahrali aj ďalšie „celebritné“ psie duše so svojimi majiteľmi, ale tiež aj jedna, ktorá na svoj domov zatiaľ čaká v útulku Slobody zvierat. Tento kríženec teriéra Jacka Russela s menom Maxík zapózoval v spoločnosti moderátorky Adely Vinczeovej. Okrem neho si so svojimi pánmi v klipe zahrali aj maltipoo Jimmy s moderátorom Andrejom Bičanom, oriešok Rafi s herečkou Zuzanou Vačkovou a buldoček Amy s raperom Majselfom. Nakrúcal sa v štúdiu v Považskej Teplej, ale aj v prostredí, kde psíkovia so svojimi majiteľmi žijú. Nápad na pesničku vznikol už dávnejšie, ešte v čase, keď sa do kín dostal prvý príbeh o Gumpovi. Prišiel s ním Eduard Rovenský spolu s autorom knihy a producentom filmu Filipom Rožekom.

 

Bavili sme sa, že by bolo pekné urobiť pesničku, zameranú viac na adopciu psíkov, ktorí čakajú v útulkoch po celom Česko-Slovensku. Verím, že sa klip bude páčiť a pesnička tiež. Za celú kapelu môžem povedať, že doteraz nás na srdci hreje ten čarovný deň na Slovensku, keď sme natáčali zábery zo štúdia. Snáď sa tá atmosféra prenesie aj na divákov a poslucháčov,“ konštatoval frontman kapely Highland Eduard Rovenský.

Na premiére nechýbala ani Kristína Devínska zo Slobody zvierat, organizácie, kam poputuje výťažok zo zisku filmu v kinách. Svojou návštevou premietania tak aj vy môžete prispieť na starostlivosť o opustené a týrané zvieratá.

 

Sme veľmi radi, že sme súčasťou tohto projektu. Nielen bratislavská Sloboda zvierat, kde sa aktuálne nachádza 220 psíkov, ktorí čakajú na nový domov. Súčasťou projektu je aj 22 regionálnych centier. Tešíme sa, že sa myšlienka „nekupuj – adoptuj“, to znamená daj druhú šancu zvieratku, takýmto spôsobom šíri medzi ľuďmi,“ konštatovala Kristína Devínska zo Slobody zvierat.

Filmová novinka je pokračovaním filmu Gump – pes, ktorý naučil ľudí žiť z roku 2021. Psí tulák Gump v nej zažíva nové dobrodružstvo a naučí seba i nás čo-to o svete. Jeho nová cesta začne presne tam, kde tá predchádzajúca skončila. So svojím milovaným Béďom Kozím Bobkom prejde hlavný zvierací hrdina príbehom, ktorý mu už dávno predtým napísali hviezdy. A zatiaľ, čo Gumpov prvý príbeh bol smutnejší, v jeho voľnom pokračovaní sa môžete tešiť na množstvo vtipných zvieracích scén. Vedľa hlavného hrdinu sa novo objaví aj psia slečna Jenny, ktorá si zahrá Gumpovu sestru Kytičku. Vo filme sa diváci a diváčky môžu tešiť na Richarda Krajča, Bolka Polívku, Vicu Kerekes, Jozefa Vojtka, Nelu Boudovú či Štěpána Kozuba. Hlas hlavného hrdinu Gumpa opäť nahovoril Ivan Trojan. Snímku Gump: Sme dvojka prináša do slovenských kín distribučná spoločnosť Continental film.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: Continental film
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies