Medzi Holíčom a Baťovým kanálom sa vybudovala nová cyklotrasa

NETKY.SK • 5 Október 2023, 18:30 • 2 min
Medzi Holíčom a Baťovým kanálom sa vybudovala nová cyklotrasa

KOŠICE – Stavebné práce súvisiace s vybudovaním nového úseku Moravskej cyklotrasy číslo 7.3 sa ukončili. Trasa sa začína za Holíčom, vedie po korune ochrannej protipovodňovej hrádze rieky Morava a končí sa na úrovni prístaviska na konci Baťovho kanála pri meste Skalica. Výstavba 6,15 km dlhého úseku prebiehala od januára do septembra tohto roku. Dielo v hodnote 921-tisíc eur bez DPH zrealizovala pre Trnavský samosprávny kraj spoločnosť EUROVIA SK.

slovakia

left justify in out

Moravská cyklotrasa prepája strategické medzinárodné cyklotrasy od Eurovelo 13 – Po stopách železnej opony s Baťovým kanálom, ktorý predstavuje významné centrum cestovného ruchu. Nachádza sa v blízkosti miest Holíč Skalica a umožňuje mobilitu pracovných síl a cezhraničnú spoluprácu s regiónom Hodonín v Českej republike.

 

„Úsek Moravskej cyklotrasy s označením 7.3 sa vybudoval na spevnenej korune ochrannej hrádze rieky Morava a je pokračovaním úseku 7.2 Moravskej magistrály. Jeho celková šírka je 3,5 m, pričom pozostáva z obojstranných zemných zatrávnených krajníc so šírkou 0,25 m a 3 m širokej plochy pre prejazd cyklistov. V rámci stavebných prác sa na úseku odstránilo aj 10 ks starých oceľových rámp a osadili sa nové moderné rampy,“ informuje Simona Tančáková, PR manažérka a hovorkyňa spoločnosti EUROVIA SK.

 

Novovybudovaný úsek cyklotrasy prispeje nielen k regionálnemu rozvoju turizmu, keďže priľahlé turistické zaujímavosti navštevujú prevažne cyklisti, ale pre miestnych obyvateľov vytvorí aj možnosť ekologickej dopravy do práce a za účelom voľnočasových aktivít.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Bison & Rose / Miroslava Boškovičová Foto: Bison & Rose / Miroslava Boškovičová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies