Titul oslavovali v Dortmunde desaťtisíce ľudí

NETKY.SK • 16 Máj 2011, 07:17 • 2 min
Titul oslavovali v Dortmunde desaťtisíce ľudí

Titul oslavovali v Dortmunde desaťtisíce ľudí

slovakia

left justify in out

img

Približne 200.000 fanúšikov oslavovalo v nedeľu v Dortmunde zisk titulu vo futbalovej bundeslige. Mužstvo Borussie prezentovalo víťaznú trofej v uliciach mesta.
      Tréner Jürgen Klopp a jeho zverenci sa viezli cez mesto v otvorenom kamióne a napriek daždivému počasiu im na slávu volali desaťtisíce ľudí. Oslavy vyvrcholili na pódiu v centre, kde priaznivcov hodiny bavili rôzni umelci.
      "Toto je to, o čom sme snívali. Keď vidíte tie tváre (fanúšikov), tak je to neuveriteľné," tešil sa kouč Klopp. Ohromený bol aj rodák z Dortmundu Kevin Grosskreutz: "Som veľmi hrdý. Narodil som sa tu a tento klub milujem. Toto mi nikto nikdy nezoberie."
      Dortmund mal napriek mladému mužstvu skvelú sezónu a zakončil ju už pred dvoma týždňami ziskom siedmeho titulu. Majstrovskú trofej odovzdali mužstvu po sobotňajšom domácom triumfe 3:1 nad zostupujúcim Frankfurtom.
      Už v sobotu oslavovalo množstvo fanúšikov celú noc, rovnako tak aj hráči majstrovského tímu. Niektorí z nich prišli na nedeľňajšie oslavy dokonca priamo z miestnych podnikov.
      Riaditeľ klubu Hans-Joachim Watzke na sobotňajšom bankete poďakoval hráčom za skvelý úspech, nezabudol však pripomenúť: "Myslite počas dovoleniek na to, že ešte ťažšie bude úspech obhájiť. Zostaneme skromní, ale naďalej ambiciózni."
      V novej sezóne bude chcieť Borussiu z trónu zosadiť najmä Bayern Mníchov. Káder Dortmundu sa však príliš nezmení, hoci tvorca hry Nuri Sahin odchádza do Realu Madrid.
Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies