Buchinger sa vracia! Jeho súper je vyhlásený knokauter

NETKY.SK • 11 Júl 2023, 13:30 • 2 min
Buchinger sa vracia! Jeho súper je vyhlásený knokauter

Ivan Buchinger (39-8) sa vracia do klietky po vyše roku, počas ktorého sa zotavoval zo zranenia ramena a kolena. Naposledy stratil svoj titul ľahkej váhy s Losene Keitom (11-0), po tomto súboji absolvoval obe operácie. Jeden z najúspešnejších slovenských zápasníkov je pripravený na návrat a fanúšikovia si jeho zápas vychutnajú na pražskej Štvanici už o pár dní.

slovakia

left justify in out

„Priznám sa, že som sa chcel vrátiť už skôr ako čakať na zápas v Októbri (Oktagon 47) na Bratislavu. Cítim sa dobre a neviem sa dočkať, kedy sa vrátim do klietky,“ konštatoval Buchinger.

Súperom slovenskej ikony bude na turnaji Oktagon 45 šampión organizácie Hexagone MMA Francúz Aboubakar Tounkara (9-4). Rodák z Paríža z deviatich výhier až šesťkrát súperov ukončil na KO/TKO a trikrát z toho v prvom kole. Práve proti Tounkarovi sa mal predstaviť na Oktagon 27 v roku 2021 Rony Paradeiser. Tento súboj sa neskôr zrušil a po dvoch rokoch sa znova Tounkara ocitol na plagáte Oktagon MMA.

 

„Cítim sa veľmi dobre. Myslím si, že som tam, kde som bol predtým, fyzicky aj mentálne.Nechcem ešte ukončiť kariéru a keď telo bude fungovať, rád by som pokračoval aj naďalej,“ hovorí pred Štvanicou Buchinger. Netají sa tým, že by sa časom rád dostal k odvete s Keitom. 

Štvanica prinesie tento rok až dva turnaje, pričom Ivan sa objaví na sobotnom spolu s hviezdami ako Karlos Vémola, Losene Keita, Daniel Škvor a ďalší. „Bol som tam pred dvoma rokmi a bolo to brutálne. Vtedy som si hovoril, že by som na Štvanici jedného dňa rád bojoval. Myslím si, že teraz prišiel ten správny čas,“ uviedol prezývaný „Buki“. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
R. Kmeťo, Foto: FB Ivan "Buki" Buchinger
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies