Američania odmietli tvrdenie, že by zasahovali do volieb v Rusku

NETKY.SK • 9 September 2019, 12:42 • 2 min
Američania odmietli tvrdenie, že by zasahovali do volieb v Rusku

MOSKVA - Americká spoločnosť Google sa v dnešných hodinách vyjadrila, že odmieta obvinenia zo strany Ruska, ktoré tvrdí, že sa mala určitou mierou podieľať na nedeľňajších voľbách v krajine.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť sa však odvoláva, že podporovala rozumnú politickú inzerciu, ktorá neporušovala žiadny miestny zákon. Google tak reagoval na včerajšie vyhlásenie ruskej Federálnej služby pre dozor v oblasti telekomunikácií, informačných technológií a masmédií (Roskomnadzor), ktorá spoločnosti Google a Facebook obvinila z porušovania zákona. Američania sa mali dopustiť pochybenia za zverejňovanie politickej reklamy počas hlasovania.

 

img

 

"Takéto konanie môže byť považované za zasahovanie do zvrchovaných záležitostí Ruska a za marenie demokratických volieb," uviedol Roskomnadzor.

 

img

 

Google sa vo svojom vyhlásení nevyjadril, či reklamu počas volieb vypustil alebo nie. Vo viacerých oblastiach Ruska sa v nedeľu konali voľby do miestnych a regionálnych zastupiteľstiev. Najviac sledované sú samozrejme voľby do Moskovskej mestskej dumy, pre ktoré prebehla počas leta v Moskve vlna masových opozičných protestov.

 

img

 

Ich účastníci demonštrovali proti vylúčeniu viacerých opozičných kandidátov z účasti na voľbách. Ruskí predstavitelia tvrdili, že za moskovskými demonštrantami stoja zahraničné mocnosti. Roskomnadzor navyše pred nedeľňajšími voľbami požiadal Facebook a Google, aby počas celého víkendu zamedzili publikovaniu politickej reklamy na svojich platformách.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona