Nemecký minister zahraničia Heiko Maas víta zmiernenie amerických sankcií voči plynovodu Nord Stream 2

NETKY.SK • 20 Máj 2021, 08:25 • 2 min
Nemecký minister zahraničia Heiko Maas víta zmiernenie amerických sankcií voči plynovodu Nord Stream 2

BERLÍN - Nemecký minister zahraničných vecí privítal rozhodnutie administratívy amerického prezidenta Joea Bidena zrušiť sankcie na firmy a fyzické osoby zapojené do kontroverzného ruského plynovodu Nord Stream 2. Šéf nemeckej diplomacie Heiko Maas tento krok v stredu označil za „konštruktívny".

slovakia

left justify in out

USA dlhodobo odmietajú tento plynovod, ktorý má prepravovať zemný plyn z Ruska do Nemecka. Washington argumentuje, že plynovod ohrozuje európsku energetickú bezpečnosť a poškodzuje spojencov, ako sú Poľsko a Ukrajina, pretože obchádza ich územie.

 

img

Americký spravodajský web Axios informoval, že ministerstvo zahraničných vecí USA v aktualizovanej správe pre Kongres uvedie sankcie voči niekoľkým ruským lodiam ale nie voči spoločnosti realizujúcej projekt plynovodu Nord Stream 2 ani voči jej generálnemu riaditeľovi. „Vnímame to ako konštruktívny krok," povedal nemecký minister zahraničia novinárom v Berlíne. Maas dodal, že Nemecko bude s Washingtonom diskutovať o ďalších krokoch potrebných na to, aby sa zabezpečilo, že vynechanie časti sankcií bude súčasťou aj ďalšej správy, ktorú americký rezort zahraničia pripraví o tri mesiace.

 

Prečítajte si tiež: Ruský rezort zahraničia oznámil rast potenciálnych hrozieb v Arktíde



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies