Finančná správa odhalila obchodníkov s napodobeninami značkových výrobkov

NETKY.SK • 30 Marec 2023, 11:15 • 2 min
Finančná správa odhalila obchodníkov s napodobeninami značkových výrobkov

BRATISLAVA - Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚ FS) na východnom Slovensku odhalili obchodníkov s textilnými výrobkami, ktoré vykazujú podozrenie z porušovania duševného vlastníctva k ochranným známkam svetoznámych značiek. V rámci tohtotýždňovej akcie pod krycím názvom Barón zadržali štyri osoby, ktoré tento tovar skladovali v rodinnom dome a predávali ho cez internet. Podľa predbežných odhadov majú zadržané výrobky hodnotu viac ako 133.000 eur. Vo štvrtok o tom informovala hovorkyňa FS Martina Rybanská.

slovakia

left justify in out

"Kriminalisti v rámci akcie vykonali domovú prehliadku, ako aj ďalšie prehliadky nebytových priestorov. Zaistili veľké množstvo oblečenia, obuvi a módnych doplnkov svetoznámych značiek, ako Louis Vuitton, Chanel, Versace, Dolce & Gabbana, Pinko, Dior, Philipp Plein, Liu Jo a iných, ktoré vykazujú porušovanie duševného vlastníctva k ochranným známkam," uviedla Rybanská. Zadržané osoby stáli za prevádzkou internetového obchodu. "Jednotlivé modely predvádzali na sociálnej sieti a kupujúcim ich zasielali kuriérskou službou," dodala hovorkyňa.

 

V uvedenej veci je vedené trestné stíhanie pre porušenie práv k ochrannej známke, označeniu pôvodu výrobku a obchodnému menu spáchaného spolupáchateľstvom, za čo hrozí páchateľom odňatie slobody na jeden až päť rokov. "Finančná správa zaistenie tovaru oznámila aj zástupcom majiteľov ochranných známok, ktorí rozhodnú o ďalšom postupe. Majú možnosť vyjadriť sa, či súhlasia so zničením tovaru alebo podajú návrh na súd vo veci falšovania ochrannej známky," uzavrela Rybanská. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona