REPORTÁŽ: Lukáš Tongpo Eliáš: Piráta mám rád, v sobotu mu však nič nedarujem

NETKY.SK • 3 Jún 2020, 17:4 • 2 min
REPORTÁŽ: Lukáš Tongpo Eliáš: Piráta mám rád, v sobotu mu však nič nedarujem

BRATISLAVA - Hlavné mesto Slovenska už v sobotu 6. júna opäť privíta po takmer desiatich mesiacoch ďalší turnaj organizácie zmiešaných bojových umení (MMA) Oktagon. Tentokrát sa bude jednať o 4. pokračovanie špeciálneho formátu Underground, čím sa uzavrú semifinálové súboje na slovenskej strane.

slovakia

left justify in out

 

Hlavný zápas zaobstará Pirát s Tongpom
V hlavnom súboji večera si to vo váhe do 90 kilogramov medzi sebou rozdajú Samuel "Pirát" Krištofič a Lukáš "Tongpo" Eliáš. Druhého menovaného sme si pozvali do redakcie portálu, aby sme ho pred zatiaľ najdôležitejším súbojom kariéry vyspovedali. 


Úvodná výhra nad skúsenejším Bartlom
Dvadsaťšesťročný rodák z Dolnej Stredy si uplynulý týždeň odbil premiéru medzi profesionálny bodovým víťazstvom v štvrťfinálovom dueli proti skúsenému postojárovi Adrianovi Bartlovi. Odchovanec trnavského Spartakus Fight Gym (SFG) dokonale využil pravidlá turnaja, keď svojho súpera mnohými takedownami dokázal dostať na zem a postupne si budovať výraznejší bodový náskok. Fyzicky veľmi náročný štýl Tongpo predvádzal po celé vypísané 3 kolá, čím demonštroval svoju skvelú kondičnú pripravenosť. "Celý zápas som išiel v dobrom tempe. Od prvého kola som chcel diktovať tempo, po každom kole som sa cítil super," odpovedal na jednu z otázok. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Lukas TongPo Elias (@_tongpo_),


Ťažká príprava pod vedením známych osobností zo sveta MMA
Fyzická pripravenosť Tongpa je vizitkou jeho spolupráce najmä s Jánom Hudákom, Richardom Koncom a Jožkom Puchlým. Aktuálne sa na sparingoch stretáva aj s tímovým partnerom Lájošom Kleinom, ktorého "fyzička" je fanúšikom bojových športoch už dlho známa. "Lájoš mi v súčasnosti pomáha ako sparing partner, za čo som mu samozrejme veľmi vďačný. S ním to je proste zážitok, nič ti nedá zadarmo a sú to veľmi ťažké sparingy. Ten chlap je veľmi rýchly, silný a mimoriadne inteligentný v boji," dodal. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma),


Najdôležitejší zápas kariéry
Sobota sa blíži a dôležitosť súboja proti Pirátovi si Tongo uvedomuje. Zápas proti tak významnému súperovi mu môže kariéru pozdvihnúť na ďalšiu úroveň. Svojho súpera veľmi dobre pozná, keďže Pirát sa okrem bratislavského Chaos Gymu zvykne pripravovať aj v Trnave pod vedením Attilu Végha. Z tohto pohľadu teda pôjde tak trochu o súboj kamarátov, v ktorom je aspoň podľa papierových predpokladov Tongpo veľkým outsiderom. "Piráta mám rád, je to dobrý chalanisko. V sobotu však pre mňa nebude kamarátom a nič mu nedarujem. Nič dobré od neho neočakávam a nič dobré nech neočakáva ani on odo mňa. Idem si pre víťazstvo," dodal. Odpovede na ďalšie zaujímavé otázky nájdete v reportáži pod článkom, príjemné sledovanie. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona