Kolíková je za zmenu úpravy trestu drogových trestných činov

NETKY.SK • 14 Júl 2022, 10:44 • 2 min
Kolíková je za zmenu úpravy trestu drogových trestných činov

BRATISLAVA/TRNAVA – Ministerka spravodlivosti volá po zmene právnej úpravy drogových trestných činov a ukladania trestu prepadnutia majetku.

slovakia

left justify in out

Vyhlásila to v nadväznosti na neprávoplatné rozhodnutie Okresného súdu Trnava, ktorý odsúdil Josefa Š. na 15 rokov väzenia za pestovanie marihuany. Kolíková podotkla, že sa jej zatiaľ nepodarilo dosiahnuť v koalícii podporu na legislatívne zmeny. „Ale budem sa o to naďalej usilovať, nech budem v akejkoľvek politickej role," zdôraznila. Okresný súd uznal v utorok (12. 7.) Josefa Š. za vinného z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Ako priblížila hovorkyňa Krajského súdu v Trnave a okresných súdov v jeho obvode Jana Kondákorová, obžalovaný by si mal odpykať 15-ročný trest v ústave so stredným stupňom stráženia.

 

img

     

„Zároveň súd uložil obžalovanému trest prepadnutia majetku, ktorého vlastníkom sa stáva štát," uviedla s tým, že Josef Š. dostal tiež dvojročný ochranný dohľad a protitoxikomanické liečenie ambulantnou formou.

 

img

      

Po prepustení z výkonu trestu odňatia slobody je povinný oznamovať údaje o spôsobe a zdrojoch svojej obživy. Tiež sa bude musieť osobne hlásiť jedenkrát za tri kalendárne mesiace u probačného a mediačného úradníka súdu. A vopred oznamovať vzdialenie sa z miesta bydliska uvedeného v rozhodnutí súdu.

 

Možno vás zaujme: Sociálni zástupcovia samospráv sa prvý raz dohodli na minimálnej mzde



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies