Thajsko schvaľuje nové stimuly pre elektrické nákladné autá a autobusy

NETKY.SK • 22 Február 2024, 13:20 • 2 min
Thajsko schvaľuje nové stimuly pre elektrické nákladné autá a autobusy

BANGKOK - Thajsko rozšíri svoj stimulačný program na podporu prijatia elektrických nákladných vozidiel a autobusov a miestnej výroby batériových článkov pre elektrické vozidlá (EV) s cieľom posilniť svoje postavenie regionálneho centra výroby elektrických vozidiel, uviedol v stredu Národný výbor pre politiku elektrických vozidiel.

slovakia

left justify in out

Výbor v tento deň schválil osobitný daňový odpočet pre podniky, aby zmenili svoje flotily veľkých nákladných vozidiel a autobusov na batériové elektrické vozidlá a granty pre výrobcov na miestnu výrobu batériových článkov EV.

Schválené opatrenia týkajúce sa veľkých úžitkových vozidiel rozšíria predchádzajúce súbory opatrení zameraných na osobné automobily na všetky segmenty elektrických vozidiel, uviedol vo vyhlásení tajomník výboru Narit Therdsteerasukdi.

Očakáva sa, že to výrazne pomôže zvýšiť prijatie nákladných vozidiel a autobusov s elektrickým pohonom, zníži znečistenie v sektore dopravy a podporí kroky spoločností smerom k ich cieľu s nulovými čistými emisiami, povedal Narit.

„Opatrenia na podporu investícií do výroby batériových článkov, kľúčového prvku dodávateľského reťazca, pomôžu zabezpečiť udržateľnosť a odolnosť nášho ekosystému EV,“ dodal tajomník výboru Narit Therdsteerasukdi.

Thajsko sa radí medzi popredných výrobcov automobilov v juhovýchodnej Ázii a medzi 10 najlepších na svete z hľadiska celkového exportu automobilov vďaka vládnej podpore pre elektrické vozidlá.

Thajská vláda plánuje, že do roku 2030 budú elektromobily na batérie predstavovať 30 percent celkovej výroby automobilov v krajine juhovýchodnej Ázie, pričom ročná výrobná kapacita sa odhaduje na 725 000 kusov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Foto: Nikkei Asia / AFP / Jiji
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies