Kolíková hnutie OĽaNO nepresvedčila! Čo bude nasledovať?

NETKY.SK • 7 Máj 2021, 21:12 • 2 min
Kolíková hnutie OĽaNO nepresvedčila! Čo bude nasledovať?

BRATISLAVA - Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) nepresvedčila hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Na dnešnej tlačovej konferencii to povedal predseda poslaneckého klubu hnutia OĽaNO Michal Šipoš.

slovakia

left justify in out

Dodal, že sa zhodli so stranou Za ľudí, že vypracujú dokument s nezodpovedanými otázkami. O tejto situácii chcú diskutovať aj s predsedom vlády SR Eduardom Hegerom (OĽaNO). Šipoš zároveň potvrdil, že nebudú hlasovať s opozíciou pri odvolávaní ministerky.

 

img


Kolíková sa vo štvrtok 6. mája zúčastnila na poslaneckom klube hnutia OĽaNO. Podľa Šipoša sa jej pýtali na medializované informácie o jej firmách a firmách jej rodinných príslušníkov. "Keďže sme protikorupčné hnutie a sľúbili sme, že budeme strážiť spravodlivosť a obnovíme dôveru v právny štát, nemôžeme sa tváriť, že pri ministroch našej koalície sa na to budeme pozerať inak, ako keď sme boli v opozícii," doplnil.

 

"Ministerka klub nepresvedčila a po trojhodinovej rozprave všetci zúčastnení skonštatovali, že im jej vysvetlenia nepostačujú," podotkol. Šipoš verí, že ministerka vysvetli všetky veci jasne a dôveryhodne, aby nikto nemal pocit, že na Slovensku je niekto rovný a rovnejší.

 

Podľa Šipoša je okolo budovy, kde sídli ministerstvo spravodlivosti, príliš veľa otáznikov. "Je tam veľa nejasností a dátumov, ktoré nesedia," priblížil. Boli by radi, keby zodpovedala ich otázky čo najskôr. Nechcú hrať žiadne zákulisné hry. Chceli by, aby bolo všetko vyriešené do konca budúceho týždňa.

 

img


Mimoriadna schôdza Národnej rady SR (NR SR), na ktorej má byť Kolíková odvolávaná z funkcie, sa uskutoční v pondelok 10. mája so začiatkom o 10:00. Schôdzu iniciovala opozičná strana Smer – sociálna demokracia (Smer-SD).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies