Vlhová vyhrala obrovský slalom a má trinásty triumf v kariére!

NETKY.SK • 19 Január 2020, 09:17 • 2 min
Vlhová vyhrala obrovský slalom a má trinásty triumf v kariére!

BRATISLAVA - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová a Talianka Federica Brignoneová spoločne triumfovali v sobotňajšom obrovskom slalome žien v rámci Svetového pohára v talianskom stredisku Sestriere.

slovakia

left justify in out

Obe dosiahli v súčte dvoch kôl identický čas 2:21,15 min a v nesmierne vyrovnaných pretekoch o jednu stotinu odsunuli na tretiu priečku Američanku Mikaelu Shiffrinovú.

 

 

img


Petra Vlhová dosiahla 13. víťazstvo vo Svetovom pohári a prvé v obrovskom slalome v aktuálnom ročníku. V druhom kole predviedla rytmickú jazdu a na všetkých medzičasoch svietili pri jej mene "zelené čísla". V polovici trate mala pred Shiffrinovou náskok 57 stotín sekundy a napokon preťala cieľ s náskokom jednej stotinky pred Američankou.


img


Federica Brignoneová išla ako víťazka prvého kola posledná a v súčte oboch kôl dosiahla totožný čas ako Vlhová. Slovenke sa niečo podobné stalo aj vlani v slovinskom Maribore, kde bola na prvej priečke tiež v obrovskom slalome so svojou americkou rivalkou Shiffrinovou.

"Trošku som verila, že by som Federicu mohla zdolať, ale nakoniec sme dosiahli rovnaký čas. Je to moje prvé víťazstvo v obrovskom slalome v sezóne, prvé pódium, takže sa veľmi teším. Videla som, že baby jazdia veľmi rýchlo, držali si svoje pozície, a tak som sa veľmi sústredila na svoj výkon. Hneď som si spomenula na Maribor, kedy som bola prvá s Mikaelou," povedala Vlhová v rozhovore pre RTVS.

Slovenská reprezentantka má na konte celkovo už 32. pódiových umiestnení vo Svetovom pohári, pričom svoju bilanciu upravila na 13 - 11 - 8. Navyše, v sobotu rozšírila zoznam lyžiarskych stredísk, v ktorých sa jej podarilo zvíťaziť. Premiérovo triumfovala nielen v Sestriere, ale aj v Taliansku, v krajine svojho trénera Livia Magoniho. Vo Svetovom pohári si vyjazdila prvé miesto na dvanástich rôznych miestach, iba v rakúskom Flachau dokázala uspieť dvakrát. S jedinou výnimkou dosiahla Vlhová všetky víťazstvá v Európe, len v marci 2017 vyhrala slalom v americkom Aspene.

Vlhová v sobotu získala o 40 bodov viac ako Shiffrinová a v celkovom poradí SP stiahla náskok Američanky na 233 bodov. V hodnotení disciplíny sa Slovenka posunula už na štvrtú priečku. Už v nedeľu čaká na Vlhovú ďalší štart, v Sestriere sa predstaví v paralelnom obrovskom slalome. Kvalifikácia je na programe o 9.15 h a vyraďovacia časť o 11.45 h.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní 2019/2020 - Sestriere (Tal.) - sobota:

Obrovský slalom žien: 1. Petra Vlhová (SR) a Federica Brignoneová (Tal.) obe 2:21,15 min, 3. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,01 s, 4. Wendy Holdenerová (Švaj.) +0,38, 5. Alice Robinsonová (N. Zél.) +0,44, 6. Meta Hrovatová (Slovin.) +0,92

Celkové poradie vo Svetovom pohári (po 17 z 39 pretekov): 1. Mikaela Shiffrinová (USA) 946 bodov, 2. Petra Vlhová (SR) 713, 3. Federica Brignoneová (Tal.) 665, 4. Wendy Holdenerová 467, 5. Michelle Gisinová (obe Švaj.) 405, 6. Viktoria Rebensburgová (Nem.) 373

Poradie v hodnotení obrovského slalomu v SP (po 5 z 9 pretekov): 1. Federica Brignoneová (Tal.) 375 bodov, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) 314, 3. Marta Bassinová (Tal.) 264, 4. Petra Vlhová (SR) 253, 5. Alice Robinsonová (N. Zél.) 200, 6. Mina Fürst Holtmannová (Nór.) 199
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies