Brit utekal pred zákonom na vodnom skútri, vyzbrojil sa kušou

NETKY.SK • 29 Marec 2019, 11:46 • 2 min
Brit utekal pred zákonom na vodnom skútri, vyzbrojil sa kušou

Absurdného úteku sa dopustil istý 57-ročný Brit, ktorý bol v Austrálii obvinený z dílerstva drog.

slovakia

left justify in out

V skutku „skvelý“ nápad dostal istý britský občan žijúci v Austrálii, ktorého začali dobiehať vlastné hriechy. Nakoľko sa v krajine podľa polície venoval predaju drog, miestne orgány ho mali na muške. A tak sa rozhodol, že z krajiny ujde. Nezvolil si však práve najlepší spôsob.

 

Muž, ktorého meno nie je známe, usúdil, že Papua Nová Guinea je práve tým miestom, ktoré mu v nepríjemnej situácii poskytne vhodný „úkryt“. A nakoľko cez more je od austrálskeho pobrežia vzdialená „len“ 150 kilometrov, aby sa vyhol hraničným kontrolám, rozhodol sa Austráliu opustiť na vodnom skútri. Pre istotu si so sebou vzal aj kušu.

 

 

Ako sa ale ukázalo, prerátal sa. Okrem toho, že riskoval svoj život na malom plavidle uprostred otvoreného oceánu, nedomyslel ani skutočnosť, že Austrália má svoje hranice určite nejako ošetrené aj na mori. A tak len pár kilometrov pred cieľom – brehmi Novej Guiney, dolapili dobrodruha austrálski muži zákona.

 

Ako uviedol hovorca pohraničnej polície Jo Crooks, na zásah dostali colníci tip. Boli totiž informovaní, že sa niekto na vodnom skútri vyzbrojený kušou pokúša opustiť krajinu. Okrem toho, že sa díler bude pred súdom zodpovedať z drogovej činnosti, na kredite mu nepridá ani tento nešikovný pokus o útek.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies