Slovensko dostalo od USA takmer 25-tisíc osobných ochranných prostriedkov

NETKY.SK • 21 Júl 2020, 15:20 • 2 min
Slovensko dostalo od USA takmer 25-tisíc osobných ochranných prostriedkov

BRATISLAVA - Slovensko dostalo od USA takmer 25-tisíc osobných ochranných prostriedkov. Zástupkyňa veľvyslankyne Spojených štátov amerických na Slovensku Natasha Franceschi ich odovzdala štátnemu tajomníkovi ministerstva zdravotníctva Petrovi Stachurovi.

slovakia

left justify in out

„Uplynulé mesiace nás presvedčili, aké dôležité je mať k dispozícii tento ochranný materiál pre zdravotníkov, aby mohli počas pandémie poskytovať kvalitnú zdravotnú starostlivosť a postarať sa o pacientov s COVID-19. Preto som rád, že môžem za ministerstvo zdravotníctva prevziať tieto pomôcky," povedal štátny tajomník.

 

Dohoda o spolupráci
Slovensko dostalo 13-tisíc kusov chirurgických rúšok, 650 kusov masiek s označením N95, 660 kusov ochranných oblekov, 500 kusov okuliarov, 400 kusov štítov, 10-tisíc kusov rukavíc a 47 bezkontaktných teplomerov.

 

Tomuto kroku predchádzal podpis dohody o spolupráci, ktorú minulý týždeň podpísal minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) a veľvyslankyňa USA Bridget Brink. Ako uviedla veľvyslankyňa, ochranné prostriedky budú používať slovenskí zdravotníci, ktorí pokračujú v testovaní a prevencii ďalšieho možného prepuknutia ochorenia COVID-19.

Ochranné pracovné prostriedky sú určené aj pre asistentov podpory zdravia, ktorí pôsobia medzi rómskym obyvateľstvom.

 

img

 

Organizácia Zdravé regióny

„Naši asistenti všetky tieto ochranné prostriedky využijú v maximálnej miere, je to pre nich veľmi dôležité, pretože denne pracujú takpovediac v prvej línii," doplnila riaditeľka príspevkovej organizácie Ministerstva zdravotníctva SR Zdravé regióny Tatiana Hrustič.

Organizácia Zdravé regióny je štátnou príspevkovou organizáciou Ministerstva zdravotníctva SR. Jej poslaním je realizácia a rozvoj dočasných vyrovnávacích opatrení v oblasti zdravia.

 

Aktivity a činnosti zameriava na sociálne determinanty zdravia, medzi ktoré patrí so zdravím súvisiace správanie, materiálne podmienky, psycho-sociálne faktory, bariéry v prístupe k zdravotnej starostlivosti, zdravotná gramotnosť a štrukturálne obmedzenia, napríklad diskriminácia, rasizmus, nízka úroveň vzdelania či súvisiaca legislatíva.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies