Coutinho definitívne opúšťa Barcelonu, ostáva v Aston Ville

NETKY.SK • 13 Máj 2022, 10:14 • 2 min
Coutinho definitívne opúšťa Barcelonu, ostáva v Aston Ville

BIRMINGHAM – Brazílsky futbalista Philippe Coutinho dal definitívnu bodku za nevydareným pôsobením v Barcelone. Ofenzívny hráč hosťuje od januára v Aston Ville, ktorá sa rozhodla dojednať jeho prestup z katalánskeho veľkoklubu.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdevätročný hráč zatiaľ odohral za Villains 16 zápasov, v ktorých dal 4 góly a suma za transfer sa bude pohybovať medzi 15-20 miliónmi eur. „Phil je príkladom správneho profesionála, ktorý mal na mužstvo veľký vplyv hneď od svojho príchodu. Toto je obrovská posila pre Aston Villu. Tímu pomáha na ihrisku aj mimo neho, z jeho skúseností navyše môžu ťažiť mladí hráči. Začali sme budovať tím pre budúcu sezónu a je neuveriteľné pracovať pre klub, v ktorom ide všetko tak hladko,“ vyjadril sa tréner Steven Gerrard.

 

 

Coutinho má za sebou zaujímavý príbeh. Po začiatkoch v Interi Miláno sa presunul do Liverpoolu, kde sa vypracoval medzi najlepších hráčov sveta. Mužstvo z Anfield Road v tom čase nebolo ani zďaleka tak úspešné ako v súčasnosti a hoci sa klub pod taktovkou futbalového virtuóza z Brazílie na trávniku markantne zlepšil, ani on nedokázal počas piatich sezón priviesť Liverpool k zisku trofeje.

 

 

V roku 2018 tak súhlasil s ponukou Barcelony, ktorá z neho urobila jedného z najdrahších futbalistov histórie. Investícia sa však klubu nevyplatila, pretože Coutinho podával nevýrazné výkony a nevedel si nájsť miesto vo fungujúcom hracom systéme klubu. O nič lepšie na tom nebol ani na hosťovaní v Bayerne Mníchov, kde sa síce tešil zo zisku domáceho titulu a triumfu v Lige majstrov, väčšinu času však strávil ako náhradník. Následne zamieril na hosťovanie do Aston Villy.

 

 

Fanúšikovia Villy očakávali po značných investíciách útok na pohárové priečky, k čomu mal prispieť aj impulz nového trénera Gerrarda, ktorý si urobil meno počas pôsobenia na lavičke Rangers v najvyššej škótskej súťaži. Klub sa však nachádza na 12. priečke tabuľky Premier League.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies