Severná Kórea testovala strely s veľmi dlhou dráhou doletu

NETKY.SK • 11 September 2019, 07:57 • 2 min
Severná Kórea testovala strely s veľmi dlhou dráhou doletu

SOUL - Severná Kórea oznámila, že počas včerajšieho dňa uskutočnila test zariadenia, ktoré je schopné naraz odpáliť viacero rakiet dlhého doletu. Na skúšku dokonca osobne dohliadal aj vodca krajiny Kim Čong-un.

slovakia

left justify in out

Armáda Južnej Kórey ešte v utorok informovala, že KĽDR vypálila dve rakety krátkeho doletu nad Japonské more pri východnom pobreží Kórejského polostrova. Rakety boli vystrelené smerom na východ z oblasti mesta Kečchon, ktoré leží v západnej časti KĽDR, približne 80 kilometrov severne od metropoly Pchjongjang. Obe strely preleteli zhruba 330 kilometrov.

 

img

 

Správa o vystrelení rakiet prišla len niekoľko hodín po tom, ako Severná Kórea vyjadrila ochotu obnoviť koncom septembra rokovania s USA o denuklearizácii Kórejského polostrova. Súčasne pohrozila ukončením rozhovorov v prípade, ak americká strana nepríde s návrhmi prijateľnými pre KĽDR. Agentúra Jonhap však píše, že Severná Kórea od začiatku tohto roka odpálila rakety už desiatykrát.

 

img

 

Rozhovory Washingtonu s Pchjongjangom o denuklearizácii sú pozastavené od februárového summitu amerického prezidenta Donalda Trumpa so severokórejským vodcom Kim Čong-unom, ktorý sa vo vietnamskom Hanoji skončil predčasne a bez vzájomnej dohody. Obaja lídri sa rozišli v otázke ukončenia severokórejského jadrového programu. Stretli sa však koncom júna na demilitarizovanej zóne medzi oboma Kóreami a súhlasili s obnovením rozhovorov na pracovnej úrovni, ktoré sa však do týchto cvíľ ešte neuskutočnili.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies