Eurovoľby v Británii boli de facto druhým referendom o brexite

NETKY.SK • 27 Máj 2019, 06:58 • 2 min
Eurovoľby v Británii boli de facto druhým referendom o brexite

LONDÝN - Líder britských opozičných labouristov Jeremy Corbyn volá po druhom referende týkajúcom sa brexitu, respektíve po predčasných parlamentných voľbách.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ide z jeho strany o reakciu na výsledky volieb do EP, v rámci ktorých sa vládnuca Konzervatívna strana prepadla na piate miesto, zatiaľ čo protieurópska Strana brexitu vyhrala s výrazným náskokom. "Po tom, ako sa konzervatívcom už tri roky nedarí zrealizovať odchod Británie z EÚ v záujme celej krajiny, sa tieto voľby stali zástupným druhým referendom (o brexite)," uviedol Corbyn po voľbách.

 

img

 

Momentálnu situáciu v Británii považuje Corbyn na bezvýchodiskovú. Strana premiérky je v rozklade, parlament je zablokovaný a vláda viac nedokáže vládnuť. Toto je moment, kedy nepripadá do úvahy nič iné než "vrátiť (možnosť rozhodnúť) naspäť ľuďom, či už prostredníctvom všeobecných volieb alebo verejného hlasovania," vyhlásil. Corbyn si práve o vlastnej strane myslí, že je schopná v tejto situácii krajinu opätovne zjednotiť, a to napriek tomu, že v eurovoľbách skončila až na treťom mieste.

 

img

 

Labouristická strana vo voľbách do EP utrpela porážku i v londýnskom obvode Islington, ktorý zastupuje v britskom parlamente samotný Corbyn. V Islingtone zvíťazil kandidát Liberálnych demokratov. "Nedovolíme, aby pokračujúci chaos v radoch Konzervatívnej strany spôsobil, že naša krajina odíde z EÚ bez dohody," vyhlásil šéf labouristov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies