Hra Helldivers 2 je ďalším rekordmanom, v niektorých smeroch prekonáva dokonca i God of War

NETKY.SK • 12 Február 2024, 18:15 • 2 min
Hra Helldivers 2 je ďalším rekordmanom, v niektorých smeroch prekonáva dokonca i God of War

Existujú hry, ktoré dokazujú, že je možné minúť stovky miliónov dolárov za vývoj AAA produktov, ale niekedy stačí oveľa lacnejšie, jednoduchý koncept, ktorý osloví masy. Helldivers 2 je takým projektom a svojím spôsobom dobre odštartoval. A teraz priniesol ďalšie pôsobivé čísla: na Steame má teraz najviac súčasne účinkujúcich hráčov zo všetkých titulov vydaných spoločnosťou Sony.

slovakia

left justify in out

Helldivers 2 aktuálne hrá takmer 100 000 hráčov, ale jej historické maximum je oveľa vyššie - 155 926 súčasne hrajúcich hráčov. A možno je prekvapením, že túto hru rovnako ako God of War alebo Horizon Zero Dawn vydáva spoločnosť Sony Interactive EntertainmentWorldwide, presnejšie PlayStation PC LLC.

 

Pokiaľ sa pozriete na zoznam hier tohto vydavateľa na steame, je Helldivers 2 aktuálne prvý, ak ich zoradíte podľa počtu súbežne hrajúcich hráčov, ktoré kedy mali. Tu sa však musíme pozrieť na Peak hodnotu. Za Helldivers 2 nasleduje God of War (73 529 súbežných hráčov), ďalej Spider-Man Remastered (66 439 súbežných hráčov), Horizon Zero Dawn Complete Edition (56 557 súbežných hráčov) a The Last of Us Part 1 (36 496 súbežných hráčov).

Úspech hry Helldivers 2 samozrejme nemožno preceňovať, pretože v tomto prípade bola PC verzia vydaná súčasne s verziou pre PS5, zatiaľ čo interne vyvíjané, kedysi exkluzívne AAA tituly spoločnosti Sony vyšli na PC až o niekoľko rokov neskôr. Pravdepodobne teda existovali používatelia, ktorí už daný hry hrali na konzolách PlayStation, a určite ich bolo menej ako tých, ktorí si tieto tituly kúpili pre PC. Aj tak je ale pekný úspech, že akčná hra od nezávislého štúdia dosiahla takú popularitu. A to je ešte len začiatok.

 

Mimochodom, na sociálnej sieti X reagoval generálny riaditeľ štúdia a kreatívny riaditeľ Helldivers 2 Johan Pilestedt na tweet porovnávajúci výkon Palworldu, ďalšieho veľkého nezávislého hitu poslednej doby, a tejto hry. Pilestedt napísal, že sa doteraz predalo zhruba milión kópií pokračovania Helldivers.

Samozrejme, že hra Helldivers 2 nie je bez bugov, a myslíme to doslova, pretože je v nej množstvo obrieho hmyzu. Ďalej musel jeden z vývojárov vysvetliť anti-cheat systém zabudovaný do hry. Nejde teda o hladký štart, ale Arrowhead, vývojárske štúdio aj Sony by na ňu mali byť hrdí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: IGN, Steam, Sector, Foto: Steam
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies