Meta v najbližšom čase nespustí v EÚ sieť Threads, ktorá má konkurovať Twitteru

NETKY.SK • 5 Júl 2023, 14:00 • 2 min
Meta v najbližšom čase nespustí v EÚ sieť Threads, ktorá má konkurovať Twitteru

MENLO PARK - Nový konkurent Twitteru od spoločnosti Meta chce do novej služby Threads "vcucnúť" údaje používateľov Instagramu vrátane údajov o zdraví, umiestnení, histórii vyhľadávania a citlivých informáciách. Podľa pravidiel EÚ o ochrane údajov čelí väčším prekážkam ako v USA alebo Spojenom kráľovstve, kde vo štvrtok začína.

slovakia

left justify in out

Meta v dohľadnej budúcnosti nespustí svojho nového rivala Twitteru, Threads, v Írsku alebo EÚ. V USA a Spojenom kráľovstve vychádza vo štvrtok tohto týždňa ako alternatíva k Twitteru. Hovorca írskej komisie pre ochranu údajov (DPC) povedal, že regulačný orgán bol v kontakte s novou službou, a že táto služba nebude v EÚ „v tomto bode“ zavedená.

 

Nová platforma Threads je nadizajnovaná na import údajov z Instagramu vrátane informácií o správaní a reklame. Platforma vo svojom americkom formáte oznamuje používateľom, že bude zbierať širokú škálu údajov od používateľov vrátane údajov o zdravotníctve, finančných informáciách, histórii prehliadania, mieste, nákupe, kontaktoch, histórii vyhľadávania a iných citlivých informáciách.

 

Írsky regulačný orgán zabránil spoločnosti Meta v tom, aby v EÚ spustila reklamné služby na Whatsappe, ktoré využívajú údaje z Facebooku alebo Instagramu. Technologickému gigantovi je dovolené miešať dva dátové toky v USA, ktoré majú slabšie zákony o súkromí.


Nie je však jasné, kedy alebo či vôbec Meta začne v Írsku a EÚ realizovať projekty Threads. Hovorca spoločnosti Meta nebol k dispozícii, aby sa k tejto záležitosti vyjadril.

 

 

Má sa však za to, že DPC túto službu aktívne neblokuje. Namiesto toho technologický obor ešte nepripravil službu na európske štartovanie mimo Spojeného kráľovstva, ktoré nie je v plnej miere riadené pravidlami GDPR ani pravidlami EÚ o súkromí.

 

Nová platforma Meta prichádza po týždni prerušenia a zmien zásad pre Twitter. Spoločnosť Elona Muska oznámila, že začne obmedzovať počet tweetov, ktoré si môžu prečítať všetci používatelia, kvôli údajným praktikám "zoškrabovania" údajov z nemenovaných služieb.

Twitter tiež oznámil, že TweetDeck sa má stať ďalšou súčasťou spoločnosti, ktorá bude obmedzená na používateľov, ktorí si zaplatili za overený status. Aplikácia, ktorá používateľom umožňuje spravovať viacero kanálov a vyhľadávaní, bude prístupná iba overeným používateľom o 30 dní, podľa tweetu z podpory Twitter v pondelok večer.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Denník N, Independent.ie / Marek Nemček Foto: CTV News
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies