Estónska tenistka Anett Kontaveitová po Wimbledone ukončí kariéru

NETKY.SK • 20 Jún 2023, 14:00 • 2 min
Estónska tenistka Anett Kontaveitová po Wimbledone ukončí kariéru

TALLINN - Estónska tenistka Anett Kontaveitová oznámila, že po grandslamovom turnaji vo Wimbledone ukončí vo veku 27 rokov aktívnu kariéru. Bývalú dvojku svetového rebríčka WTA trápia problémy s bedrovou platničkou.

slovakia

left justify in out

Estónska tenistka Anett Kontaveitová oznámila, že po grandslamovom turnaji vo Wimbledone ukončí vo veku 27 rokov aktívnu kariéru. Bývalá dvojka svetového rebríčka WTA nemôže pre problémy s chrbticou plnohodnotne trénovať. Informoval o tom portál BBC Sport.

 

"Tenis mi dal a naučil ma veľmi veľa. Bolo pre mňa dôležité priniesť estónsku vlajku na tenisové kurty a môcť hrať pred svojimi priaznivcami a fanúšikmi na celom svete," uviedla Kontaveitová na sociálnej sieti Instagram. Jej najlepším výsledkom na turnajoch veľkej štvorky bolo štvrťfinále v roku 2020 na Australian Open. V boji o semifinále vtedy nestačila na Rumunku Simonu Halepovú. Kontaveitová má problémy s bedrovou platničkou, ktorá jej spôsobuje bolesť, necitlivosť a pichanie. Turnaj na tráve All England Clubu sa začne 3. júla. "Počas môjho posledného turnaja som pripravená na nové výzvy," vyhlásila Estónka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies