Súd potvrdil rozvod Billa Gatesa a Melindy French Gates! Čo bude teraz s ich nadáciou?

NETKY.SK • 3 August 2021, 19:26 • 2 min
Súd potvrdil rozvod Billa Gatesa a Melindy French Gates! Čo bude teraz s ich nadáciou?

USA - Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft a jeho manželka v máji oznámili, že sa rozhodli ukončiť svoje 27-ročné manželstvo. V pondelok sudca vyššieho súdu okresu King podpísal rozhodnutie o ich rozvode.

slovakia

left justify in out

Denník The New York Times uvádza, že súdne dokumenty nešpecifikujú, ako si bývalí manželia rozdelia majetok.

Bill Gates bol kedysi najbohatším človekom na svete a jeho majetok odhadujú na približne 150 miliárd dolárov.

Gatesovci sa zosobášili v roku 1994 na Havaji. Zoznámili sa, keď Melinda začala v roku 1987 pracovať ako produktová manažérka pre Microsoft.

 

img


Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov so sídlom v Seattli je najvplyvnejšou súkromnou nadáciou na svete. Od svojho založenia v roku 2000 sa orientuje najmä na otázky globálneho zdravia a rozvoja a podporu vzdelávania. Melinda French Gates sa okrem toho venuje podpore žien a dievčat.

 

 

Je tu aj druhá možnosť
Dvojica plánuje v nadácii naďalej spolupracovať ako jej spolupredsedovia. Ak sa však po dvoch rokoch rozhodnú, že tak nemôžu ďalej pokračovať, French Gates rezignuje z postov spolupredsedníčky a správkyne, informovala tento mesiac nadácia. Ak sa tak stane, Gates ju vyplatí a poskytne jej prostriedky na to, aby v dobročinnosti pokračovala sama.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies