Trump s Macronom vyzvali na posilnenie úlohy OSN v boji proti koronavírusu

NETKY.SK • 3 Apríl 2020, 21:53 • 2 min
Trump s Macronom vyzvali na posilnenie úlohy OSN v boji proti koronavírusu

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump a jeho francúzsky náprotivok Emmanuel Macron v piatok vyzvali na posilnenie úlohy Organizácie Spojených národov (OSN) v boji proti globálnej pandémii koronavírusu. Podľa agentúry AFP to oznámil Biely dom.

slovakia

left justify in out

Trump s Macronom telefonicky "diskutovali o zvolaní lídrov P5 s cieľom posilniť spoluprácu OSN v boji proti pandémii a pri zabezpečení medzinárodného mieru a bezpečnosti", uviedla tlačová kancelária Bieleho domu.

 

Do takzvanej skupiny P5 patrí päť stálych členov Bezpečnostnej rady OSN - Británia, Čína, Francúzsko, Rusko a Spojené štáty.

 

 

Podľa Bieleho domu Trump povedal, že "Spojené štáty stoja pri Francúzoch a vyjadril sústrasť príbuzným obetí vo Francúzsku".

 

Ako pripomenula agentúra Reuters, USA a Francúzsko patria momentálne ku krajinám, ktoré sú najviac zasiahnuté pandémiou koronavírusu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies