Rusi v noci opäť útočili na ukrajinskú Odesu a Kryvyj Rih

NETKY.SK • 15 Jún 2023, 09:00 • 2 min
Rusi v noci opäť útočili na ukrajinskú Odesu a Kryvyj Rih

KYJEV - Ukrajinské mestá Odesa a Kryvyj Rih čelili v noci na štvrtok opäť ruským útokom.

slovakia

left justify in out

Ukrajinské mestá Odesa a Kryvyj Rih čelili v noci na štvrtok opäť ruským útokom. Obete na životoch bezprostredne nehlásili, informuje TASR podľa správ denníka The Guardian.

 

Prístavné mesto Odesa bolo vystavané útokom už druhý deň po sebe. Ruská armáda útočila dronmi a hrozilo aj riziko raketového útoku, uviedla vo štvrtok ukrajinská armáda. Obyvateľov vyzvala, aby sa skryli v úkrytoch. Miestni predstavitelia neskôr oznámili, že všetkých 20 útočiacich dronov sa podarilo zničiť. V stredu po ruských raketových útokoch v Odese zahynuli traja ľudia a najmenej 13 utrpelo zranenia. Úrady uviedli, že vzdušnej obrane sa podarilo zostreliť dve ruské strely Kalibr, napriek tomu boli zasiahnuté objekty civilnej infraštruktúry vrátane biznisového centra, vzdelávacieho zariadenia či obytného komplexu. Podľa predstaviteľov ukrajinskej armády bol stredajší útok cielený zrejme na objekty logistickej podpory obranných síl.

 

Ruský raketový útok zasiahol v noci na štvrtok v meste Kryvyj Rih v Dnepropetrovskej oblasti v strednej Ukrajine dva priemyselné komplexy, oznámil tamojší gubernátor Serhij Lysak. Dodal, že útoky spôsobili veľké škody a požiare, ktoré sa však záchranným zložkám už podarilo uhasiť. Pri útokoch utrpel zranenia 38-ročný muž, ktorého hospitalizovali. Podľa miestnych predstaviteľov boli na Dnepropetrovskú oblasť vypálené v noci štyri rakety, jednu z nich sa podarilo zostreliť. Kryvyj Rih, rodisko ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, bol cieľom ruských útokov tento týždeň už druhýkrát. Pri utorkovom útoku zahynulo najmenej 12 ľudí, keď raketa zasiahla obytnú budovu a sklad s potravinami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies