Základom úspešného dňa je zdravý spánok. Zariadte si spálňu podľa feng shui!

NETKY.SK • 28 November 2019, 13:54 • 2 min
Základom úspešného dňa je zdravý spánok. Zariadte si spálňu podľa feng shui!

Pomenovanie “feng shui” pozná snáď každý. Nie každý však vie, čo skutočne znamená. Ide o starodávne čínske umenie, ktoré vytvára rovnováhu a harmónia všade navôkol nás. Jeho uplatnenie nájdete pri zariaďovaní, rekonštrukciách alebo úpravách ako bytov a domov, tak aj rôznych iných objektov či kancelárií.

slovakia

left justify in out

img

 

Ako zariadiť spálňu podľa feng shui?

Spálňa je miestnosťou odpočinku, no zvyčajne jej nevenujeme takú pozornosť, ako napríklad obývacej izbe alebo kuchyni. Možno za to môže aj fakt, že si do nej nevodíme hostí počas návštevy. Pokojný a zdravý spánok je však podľa feng shui základ šťastného a úspešného dňa. Prinášame vám preto pár tipov, ktoré vám pomôžu vybudovať harmóniu aj v tej vašej.

 

- V spálni by ste sa mali vyhnúť všetkej elektronike, ktorá podľa tohto starodávneho čínskeho umenia prekáža prúdeniu živej čchi.

 

- Drevo je vo feng shui jedným z piatich najdôležitejších prvkov, no naopak treba povedať, že je takisto prvkom dynamickým. Nemalo by preto nad ostatnými elementmi príliš prevažovať, preto je vhodnou alternatívou umiestnenie napríklad masívnej komody.

 

- Dekorovať celý priestor sa odporúča červenou, ružovou alebo broskyňovou (pozor, marhuľová nie je broskyňová) farbou, ktoré podporujú vášeň a plodnosť. Okrem spomenutých však pokojne siahnite aj po zelenej, modrej alebo purpurovej.

 

img

 

Umiestnenie postele je kľúčové

Počas spánku je človek, pochopiteľne, najviac zraniteľný, a tak je správne umiestnenie postele jedným z prvých krokov, ktoré by ste si pri plánovaní budúceho bývania mali premyslieť.

 

- Posteľ by mala byť nasmerovaná tak, aby ste z nej videli na vstupné dvere. Ak to však možné nie je, odporúča sa umiestnenie zrkadla presne tak, aby ste ste aspoň prostredníctvom neho na ne videli. Pokiaľ na dvere nevidíte, môže to vo vás vyvolať pocity nepokoja, s čím môže súvisieť nespavosť.

 

- Mala by tiež mať dostatočnú výšku nad zemou a pevné čelo za hlavou. Tiež sa vyhnite využívaniu priestoru pod ňou na uskladnenie vecí, pretože práve to blokuje prúdiacu energiu po miestnosti.

 

- Posteľ by nemala byť v takzvanom energetickom prievane, čo znamená predovšetkým medzi dverami a oknom.

 

img

 

- Nemali by ste ju umiestňovať pod okno, prípadne len tak do voľného priestoru, pretože za hlavou potrebujete pevnú oporu počas spánku. Preto sa jej umiestnenie odporúča k pevnej stene. Navyše môže spiacich počas noci rušiť prievan alebo rôzne vonkajšie zvuky a iné vplyvy.

 

- Aj keď by ste teda mali čelo postele umiestniť ku stene, dajte si pozor, aby sa na druhej strane steny nenachádzala kúpeľňa. Ak sa však takému to umiestneniu nedá nijako vyhnúť, umiestnite v kúpeľni na stenu oproti záchodovej mise alebo umývadlu zrkadlo.

 

- Takisto by nemala byť umiestnená ani pod šikminou alebo trámami, ktoré tlačia energiu nadol, čo môže spôsobovať bolesti a nervozitu. Keď sa tomuto opäť nedokážete vyhnúť, namaľujte trámy rovnakou farbou ako strop, aby sa aspoň pomyselne stratili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ella marketing

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona