Faraón Tutanchamón doteraz neodhalil všetky svoje tajomstvá. Presvedčte sa o tom na vlastné oči!

NETKY.SK • 14 August 2022, 08:00 • 2 min
Faraón Tutanchamón doteraz neodhalil všetky svoje tajomstvá. Presvedčte sa o tom na vlastné oči!

BRNO - Obrovský záujem návštevníkov a blížiace sa 100. výročie objavenia Tutanchamónovej hrobky je hlavným dôvodom predĺženia veľkolepej výstavy na Výstavisku v Brne do konca roka 2022.

slovakia

left justify in out

„Sme nadšení z obrovského záujmu, ktorý vzbudila výstava Tutanchamón – Jeho hrobka a poklady na výstavisku v Brne. Tím našich odborných poradcov sme rozšírili o ďalších členov a pripravujeme množstvo nových aktivít pre návštevníkov a školy. V prvom rade ide o prehliadky so sprievodcom, ktoré budú od septembra zavedené aj pre rodiny s deťmi a školské triedy. Zároveň už pripravujeme oslavy 100. výročia objavenia hrobky a naši návštevníci si ich samozrejme užijú u nás. Rokujeme so Zahi Hawassom, aby prišiel do Brna a oboznámil nás s jeho najnovším výskumom týkajúcim sa faraónovej rodiny, najmä jeho matky, a tiež s objavom hrobky Nefertiti, matky Tutanchamónovej manželky. Je fascinujúce, že viac ako 3000-ročná kráľovská rodina ešte neodhalila všetky svoje tajomstvá,“ hovorí tlačová tajomníčka výstavy a marketingová riaditeľka JVS Group, Květa Havelková.

 

img

 

Výstava Tutanchamón – Jeho hrobka a poklady – je zostavená presne tak, ako bola hrobka objavená pred 100 rokmi. Všetky posvätné predmety, sošky, šperky a sarkofágy ležia na rovnakých miestach, kde sa kedysi našli. Návštevníci môžu vidieť stovky krásnych predmetov vrátane svetoznámej zlatej masky smrti Tutanchamóna a jeho troch zlatých rakiev, kamenného sarkofágu, pozlátených artefaktov a mnohých šperkov, amuletov a rituálnych predmetov. Faraónovu zlatú pokladnicu stráži boh Anup vo svojej podobe šakala a hrobka neskrýva len jednu múmiu. Jeho hrobka a samotný život Tutanchamóna sú zahalené mnohými tajomstvami. Tajomstvami, ktoré návštevníci odhalia na veľkolepej výstave.

 

img

 

Vďaka tomu, že ide o dokonalé repliky, všetky predmety z faraónovej hrobky je možné zhromaždiť na jednom mieste, čím sa vytvorí fascinujúci obraz starovekej vyspelej civilizácie.

 

Výstava Tutanchamón je vhodná pre všetky vekové skupiny, dodáva Květa Havelková. Zároveň na výstavu pozýva všetkých Slovákov, veď Brno je od  veľkej časti Slovenska doslova na skok.

 

Lístky na výstavu v Brne môžete vyhrať cez Facebook a Instagram.

 

Viac informácií získate na www.TUT-Brno.cz




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies