Sestry Fialkové žiaľ vynechajú štart Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti, ocitli sa v povinnej karanténe

NETKY.SK • 26 November 2020, 14:32 • 2 min
Sestry Fialkové žiaľ vynechajú štart Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti, ocitli sa v povinnej karanténe

BRATISLAVA - Sedmička členov slovenskej biatlonovej reprezentácie vrátane sestier Paulíny a Ivony Fialkových a ich trénerov musí zostať v prísnej izolácii vo švédskom Štokholme minimálne sedem dní od pozitívneho testovania.

slovakia

left justify in out

Slovenské biatlonistky sa nemôžu dať pretestovať a nútene vynechajú nielen prvé, ale aj druhé kolo nového ročníka Svetového pohára vo fínskom Kontiolahti.

 

"Ďalšie testovanie budú môcť absolvovať až v utorok 1. decembra a výsledky sa dozvedia v stredu. Z toho vyplýva, že sa za žiadnych okolností nebudú môcť zúčastniť na štvrtkových rýchlostných pretekoch 2. kola SP v Kontiolahti, pretože by nestihli ešte ďalšie vstupné testovanie do tzv. bubliny SP vo Fínsku," informoval prezident Slovenského zväzu biatlonu Peter Vozár.

 

Na svojom Facebooku to potvrdila aj Paulína Fialková, ktorá svojich fanúšikov informovala o tom, že v ich tíme bol jeden člen pozitívne testovaný na koronavírus, preto musia zostať v povinnej izolácii. Kto sa mal nakaziť ochorením COVID-19 zatiaľ tím nešpecifikoval. "Ďakujeme a veľmi si vážime Vašu podporu a pevne veríme, že nás už čoskoro uvidíte v pretekoch!" napísala Paulína. 

 

 

Sestry sa presunú do Rakúska
Paulína a Ivona Fialkové teda prídu o štyri individuálne štarty. Presne taký počet pretekov sa bude na konci sezóny škrtať po úprave pravidiel Medzinárodnej biatlonovej únie.

 

img

 

"Teoreticky mohli stihnúť štafetu, no bez adekvátneho tréningu. Preto s najväčšou pravdepodobnosťou budúci štvrtok "Fialky" odletia do Rakúska, kde budú napríklad v Obertilliachu dobiehať tréningový deficit spôsobený karanténou. Súťaže v Hochfilzene sa začínajú 11. decembra," doplnil Vozár.

 

img

 

Na štafetu postavia iné debutantky 
Reprezentačný tréner žien Lukáš Daubner vo štvrtok donominoval ďalšie dve pretekárky, ktoré v nedeľu spolu s ním, servismanom Matúšom Ondrejkom a fyzioterapeutom Marekom Vrbom odcestujú do Kontiolahti, aby doplnili duo Veronika Machyniaková - Henrieta Horvátová. Štafetu doplnil debutantkami z najvyššej ligy Anetou Smerčiakovou a Júliou Machyniakovou.

Daubner sa z objektívnych dôvodov rozhodol donominovať pretekárky z jeho tréningovej skupiny, kde zostal "Čierny Peter" na základe kontrolných pretekov v rukách Lucie Michaličkovej.

 

Servismani majú za sebou strastiplnú cestu

Zvyšok slovenského tímu mal vo Fínsku negatívne výsledky testov a pripravuje sa na sobotňajší štart sezóny. Tento týždeň musia zvládnuť bez fyzioterapeuta, čo je v profesionálnom športe žalostná rarita.

 

Zaujímavosťou je, že servismani Dušan Otčenáš so Samuelom Závalcom do dejiska SP úspešne dorazili autom plným materiálu. "Z Banskej Bystrice vyrazili v sobotu o 6.00 h a do hotela v Joensu dorazili v stredu o 20.00 h. Cesta im trvala 110 hodín počas ktorej im vypršala platnosť testov, teda museli sa znova testovať vo Švédsku a trajekt im meškal tak, že napokon bolo pre nich lepšie dopraviť sa do Fínska po súši. Dostali sa tak k Severnému polárnemu kruhu s obrovskou obchádzkou. Otčenáš túto cestu dostal ako 'darček' k sobotňajším 60. narodeninám. Perličkou je, že medzi touto dvojicou je 37 ročný vekový rozdiel," informoval zväz.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies