Rossi po dlhom čase opäť na pódiu, závodu však kraľoval mladý Francúz

NETKY.SK • 27 Júl 2020, 18:02 • 2 min
Rossi po dlhom čase opäť na pódiu, závodu však kraľoval mladý Francúz

Druhý závod MOTO GP pre sezónu 2020 sa šiel podobne ako v prípade F1 na tom istom okruhu. Ako formula začínala sezónu v Rakúsku, tak kráľovná motocyklov v španielskom Jereze.

slovakia

left justify in out

Ešte väčšia dominancia

Minulý týždeň to bola spanilá jazda Francúza vo farbách Petronas Yamaha SRT Fabia Qartarara, ktorý si tak pripísal prvé víťazstvo v Moto GP. Počas druhého závodného víkendu bol však nováčik minulej sezóny ešte dominantnejší. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MotoGP (@motogp),

 

Marc Marqúez to chcel skúsiť

Opäť získal pole postion pred Maverickom Viñalesom. Z tretieho miesta štartoval nováčik tohto roku na Pramac Racing Francesco Bagnaia. Marc Marqúez po minulotýždňovej ťažkej havárii bol len dva dni po operácii ruky, keď nastúpil na skúšobnú jazdu. Dopadla takmer bezchybne, ale v ruke mu niečo ruplo a aj na odporúčania lekárov sa rozhodol v tomto závode neštartovať. Hrozilo poškodenie nervu, ktoré zvykne znamenať koniec kariéry.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Marc Márquez (@marcmarquez93),

 

Štart sa teraz Qartararovi podaril oveľa lepšie ako pred týždňom. Od prvých metrov si začal budovať náskok. na tretie miesto sa bleskovo ešte pred prvou zákrutou dostal Valentino Rossi, ktorý tak Bagnaiu predbehol. 

 

Súboj tímových jazdcov 

Po čase bolo evidentné, že lídrovi zvyšok poľa nestíha. Viñales spravil chybu a Rossi sa tak dostal na druhé miesto. Mladý Španiel sa počas celého zvyšku závodu pokúšal svojho tímového kolegu predbehnúť, ale Rossi je na brzdy majster. Ku koncu sa mu to však podarilo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MotoGP (@motogp),

 

Technické poruchy 

Horšie pre továrenské Yamahy počas závodu bolo, že zozadu sa k nim blížil Bagnaia. Ten sa svojou krásnou jazdou dostal až na druhé miesto, keď predbehol svojho učiteľa Valentina, no motor ho nepodržal. Z jeho Pramacu sa začalo dymiť a musel nútene odstúpiť. Podobne bol na tom aj Qartararov kolega Morbidelli, ktorému odišla jeho Yamaha. 

 

 

Nedokončili

Jack Miller jazdiaci v úvode na skvelom treťom mieste bol v jednej zo zákrut až príliš rýchly a padol k zemi. Okrem spomínaných jazdcov preteky nedokončili ešte Lecuona, Aleix Espergaro či Danilo Petrucci. Takisto aj Binder po hrôzostrašnej nehode Miguel Oliveira nedokončil ani prvé kolo, havaroval v prvej zákrute.

 

 

Nenápadný Dovi opäť bodoval

Vicemajster sveta Andrea Dovizioso skončil tentoraz šiesty, a bodovo sa dokázala presadiť aj jediná Repsol Honda na trati. Alex Marqúez prišiel do cieľa na 8. mieste. Keďže šachovnicovou vlajkou prešlo len 13 jazdcov, Carl Crutchlow si mohol, ako posledný jazdec v poli, dovoliť cestu do boxov a preskočenie na druhý motocykel. Problémom bol tiež motor, no nakoniec bral 2 body.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Andrea Dovizioso (@andreadovizioso),

 

Šampanské tentoraz aj pre Rossiho 

Dva závody a dve víťazstvá pre najlepšieho nováčika minulej sezóny Moto GP. Viacerých komentátorov však potešil Rossi a jeho návrat na pódium. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MotoGP (@motogp),

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies