Včera prebehla jedna z najmódnejších udalostí roka Met Gala. Tu sú najzaujímavejšie outfity z tohto ročníka

NETKY.SK • 2 Máj 2023, 13:00 • 2 min
Včera prebehla jedna z najmódnejších udalostí roka Met Gala. Tu sú najzaujímavejšie outfity z tohto ročníka

NEW YORK - Včera prebehol v New Yorskom Metropolitnom múzeu umenia očakávaný galavečer Met Gala. Poďte sa s nami pozrieť na niekoľko zaujímavých outfitov, ktoré si zvolili hostia na túto módnu udalosť.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ čo sme my oslavovali v pondelok Sviatok práce, tak USA sa pozornosť upriamila na galavečer Met Gala, ktorý prebehol v Metropolitnom múzeu umenia v New Yorku. Veľká módna udalosť prebehla tento rok v znamení výstavy Karl Lagerfeld: A Line of Beauty. Organizátori a aj zúčastnení vzdali poctu odkazu Lagerfelda – zosnulého návrhára, ktorý stál v čele prestížnych módnych domov ako Chanel, Fendi a jeho vlastnej rovnomennej línie. Červený koberec sa tak včera aj pri príležitosti finančnej zbierky pre Kostýmový inštitút Metropolitného múzea v New Yorku zaplnil tými najväčšími menami zo sveta šoubiznisu.

 

Mnoho hostí hľadalo inšpiráciu v archívoch Lagerfeldovej tvorby pre módny dom Chanel či Chloé. Hosťom však padol do oka aj Lagerfeldov osobný štýl, jeho vášeň pre popkultúru a posúvanie hraníc, čo niektorí zobrali doslovne. Hoci červený koberec zaplavila predovšetkým obrovská dávka elegancie a vintage prvkov, núdza nebola ani o hlboké výstrihy, ostré línie, strieborné parochne a kožené rukavičky. Toto sú najvýraznejšie a najlepšie outfity na Met Gala 2023, ktoré ,,posadia na zadok" nielen módnych prívržencov.

 

1. Penélope Cruz

 

Penélope Cruz sa zahalila do nežnej róby s priesvitným závojom z kolekcie Chanel Couture jar-leto 1988. Tento model šiat sa spája s niekdajšou topmodelkou Inès de La Fressange (jedna z najväčších Lagerfeldových múz), a od teraz sa bude spájať už aj s menom Penélope Cruz. Šatám nechýbala objemná sukňa s bielymi perleťovými gombíkmi a trblietavými flitrami, no taktiež ani opasok s prackou a veľmi nenápadným monogramom módneho domu Chanel.

 

img

 

2. Emily Ratajkowski

 

Emily Ratajkowski na Met Gala 2023 vsadila na tylové šaty s hlbokým výstrihom od Tory Burch, ktoré sú elegantným stelesnením ikonického modelu klapkových šiat z 20-tych rokov. Nezabudla ani na detaily, ako napríklad prekrížené zamatové stuhy či drobné perličky, odkazujúce na Lagerfeldovo pôsobenie pre módny dom Chanel. Emily mu vzdala hold dokonca aj prostredníctvom účesu, ktorý často využíval na jeho niekdajších prehliadkach.

 

img

 

3. Dua Lipa

 

Speváčka Dua Lipa plnila tento rok na Met Gala dôležité role, bola totiž spolupredsedníčkou a tiež aj spoluhostiteľkou tejto udalosti. Zhostila sa týchto rolí perfektne a bolo vidieť, že hosťom išla príkladom. Predviedla sa v bielej tweedovej róbe Chanel s jemným čierným lemovaním a lichotivým baskickým pásom (korzet má v prechode do sukne tvar V).

 

Romanticé šaty s dobovým nádychom úžasne podčiarkovali dokonalé krivky speváčky. Za pozornosť stál aj jej výrazný 100-karátoý diamantový náhrdelník, ktorý bol modelom Lucida star Necklace (jeho hodnota sa odhaduje na viac ako 10-miliónov dolárov). Dua Lipa bola na Met Gala prvá v histórii, ktorá mala tento 100-karátový skvostný náhrdelník na sebe.

 

img

 

4. Rita Ora & Taika Waititi

 

Speváčka Rita Ora predviedla jeden z najodvážnejších lookov večera. O jej čiernu transparentnú róbu s nápadito umiestnenou kvetinovou čipkou, šifónom a dramatickou vlečkou, sa postaral nepálsko-americký dizajnér Prabal Gurung. Jedným z najoriginálnejších doplnkov looku boli aj retiazkové aplikácie visiace z nechtov.

 

Štýlom nezaostával ani jej manžel, známy režisér Taika Waititi, ktorý sa predviedol v dlhom metalickom blejzri bez košele. Doplnil ho bielymi nohavicami, čiernym živôtikom, bielymi perlami a predovšetkým výrazným detailom čiernej ruže, ktorým ladí s jeho polovičkou.

 

img

 

5. Diddy & Yung Miami

 

Raper Diddy sa na módnej udalosti roka ukázal vo veľkom štýle aj s novou láskou Yung Miami. Dvojica sa počas svojho debutu dokladne zladila. Diddy si obliekol model vlastnej značky Sean John, ktorý pozostával z čierneho obleku s drahokamami a honosného čierneho plášťa zdobeného čiernymi ružami. Jeho polovička si zapózovala v čiernych sieťovaných šatách s bielymi perlami, objemnou tylovou vlečkou a čiernym golierom, ktorý jej dopomohol k statusu „divy.“ Nielen debut tohto páru, ale aj ich zladené outfity boli jednoznačne jedným z highlightov večera.

 

img

 

6. Jenna Ortega

 

Predstaviteľka seriálovej Wednesday, Jenna Ortega, prepojila čiernu gotickú estetiku s prvkami značky Chanel. O dramatickú korzetovú róbu so zlatými retiazkami sa jej postarala značka Thom Browne. Jenna k nej nezabudla zladiť ani čierne podkolienky, mohutné Oxford platformy a perlové náušnice ladiace s rovnakými aplikáciami, ako sú na čiernych stuhách.

 

img

 

7. Kim Kardashian

 

Chvíľu sa zdalo, že Kim Kardashian bude tento rok na Met Gala chýbať. Minulý rok sa totiž postarala o kontroverzný moment, kedy si obliekla šaty Marilyn Monroe. Hostiteľka Anna Wintour sa však nad ňou zľutovala, a tak vám môžeme predstaviť jej look na tohtoročnom Met Gala.

 

Róba hviezdy pozostávala z bielych midi šiat od Schiaparelli, ktoré zdobili bohaté línie perál. Pri robustnom zdobení sa nám však podarilo zahliadnuť aj korzetový živôtik a podprsenku v zlatom odtieni. Výrazným prvkom bol aj diamantovo-perlový choker a biela vlečka s masívnym rukávom, a nechýbal, samozrejme, ani dramatický hairstyle.

 

img

 

8. Rihanna & A$AP Rocky

 

Tento hviezdny pár sa ukázal takmer až na konci večera, kedy si už mnohí myslel, že sa ani neukáže. Predviedli sa v originálnych outfitoch, ktoré vzdávali hold Lagerfeldovej kariére v Chaneli. Rihanna prišla ako Chanelovská nevesta v exkluzívnom modeli od Maison Valentino

 

A$AP Rocky na červený koberec zvolil komplet od Gucciho (bol zložený z červeného plisovaného kiltu, džínsov, bielej košele a čierneho saka). Podobný look si kedysi obliekol Lagerfeld na prehliadke Chanelu v roku 2004. Dvojici okrem neskoršieho príchodu niet absolútne čo vytknúť.

 

img

 

9. Pedro Pascal

 

Na červenom koberci nesmel chýbať ani seriálový Mandalorián či predstaviteľ Joela z Last of Us, Pedro Pascal. Prišiel v pomerne netradičnom, no o to viac zaujímavejšom outfite, ktorý si mnohých získal a mnohých zase pohoršil. Na Met Gala sa rozhodol vyvolať vášne s lookom od Valentina a poriadne sa odviazať s čiernymi šortkami a šnúrovacími vojenskými topánkami, z ktorých vytŕčajú ponožky. Základ outfitu však tvorí červená košeľa s čiernou kravatou a červený štruktúrovaný kabát.

 

img

 

10. Anne Hathaway

 

Jedným z najlepších outfitov Met Gala patril herečke Anne Hathaway. Tá sa predstavila pod záštitou módneho domu Versace vo veľmi sviežom prevedení tvídu. Béžová róba zaujala najmä strihovým riešením, odhaleným dekoltom a výrezmi na trupe (pričom jeden z nich je predĺžený až do rozparku na stehne). Premysleným detailom sú aj ikonické zlaté špendlíky na šatách. Okrem toho, že držia šaty pokope, celému looku dodávajú mierny nádych rebelstva.

 

Neodmysliteľnou súčasťou jej róby sú aj ladiace tvídové operné rukavice. Všetko to dopĺňa diamantový choker Bulgari, nadčasový účes a charizma samotnej Anne.

 

img

 

BONUS: Jared Leto

 

Zrejme o najväčší rozruch večera sa postaral herec Jared Leto, keď prišiel vo veľkom mačacom kostýme. Nebol to len tak hocijaký mačací kostým, ale kostým Lagerfeldovej mačky Choupette

 

Nebolo to prvýkrát, čo na seba Leto upútal pozornosť všetkých kamier. V roku 2019 (rok ktorý sa inak spája aj so smrťou legendárneho Karla Lagerfelda), doplnil svoj vhľad Gucci s voskovou replikou svojej vlastnej hlavy.

 

img

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies