Richard Sulík a Ján Budaj zostávajú vo funkciách

NETKY.SK • 28 Jún 2022, 18:2 • 2 min
Richard Sulík a Ján Budaj zostávajú vo funkciách

BRATISLAVA – Poslanci Národnej rady (NR) SR dnes nepodporili opozičné návrhy na odvolanie ministrov.

slovakia

left justify in out

Za odvolanie ministra životného prostredia Jána Budaja (OĽaNO) bolo 52 zo 136 prítomných poslancov, 83 boli proti a jeden poslanec nehlasoval.

 

img

 

Návrh na vyslovenie nedôvery Budajovi podali nezaradení poslanci okolo Miroslava Suju, pod zvolanie mimoriadnej schôdze sa podpísali aj poslanci Smeru-SD.

 

Ministrovi vyčítali nezvládanie manažmentu situácie v súvislosti s medveďom hnedým. Kritizovali ho aj v iných súvislostiach, zlyhal podľa nich napríklad aj pri riešení ekologickej havárie na rieke Slaná.

 

Prečítajte si tiež: Kollárov návrh, umožňujúci skrátiť volebné obdobie, je nezmysel

 

Poslanci v utorkovom hlasovaní podržali aj ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS). Za opozičný návrh na jeho odvolanie hlasovalo len 56 poslancov zo 142 prítomných. Proti bolo 84 a zdržali sa dvaja poslanci.

 

img

 

Mimoriadne rokovanie inicioval opozičný Smer-SD. Návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi odôvodnil jeho pasivitou pri predkladaní návrhov na zmiernenie vplyvov zdražovania energií a pohonných látok.

 

Výsledkom nečinnosti ministra je podľa nich nekontrolovateľný nárast cien energií a pohonných látok s drastickými dosahmi na životnú úroveň.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona