Prezidentka SR Zuzana Čaputová pricestovala do Budapešti na pozvanie maďarského prezidenta

NETKY.SK • 11 Júl 2019, 10:32 • 2 min
Prezidentka SR Zuzana Čaputová pricestovala do Budapešti na pozvanie maďarského prezidenta

BUDAPEŠŤ - Počas dnešných hodín privítal prezident Maďarska János Áder v Budapešti hlavu Slovenskej republiky Zuzanu Čaputovú. Stretnutie sa konala na základe pozvania v rámci jednodňovej nástupnej návštevy.

slovakia

left justify in out

Najvyššiu predstaviteľku Slovenskej republiky privítali s vojenskými poctami pred budínskym Sándorovým palácom, ktoré používa maďarský prezident ako svoje sídlo. Po pracovnom rokovaní  bude nasledovať slávnostný obed a spoločná tlačová konferencia oboch prezidentov.

 

"Rád by som si s Vami vymenil názory na otázky udržateľnosti a ochrany životného prostredia, ktoré sú pre nás oboch také dôležité, ako aj na budúcnosť tohto regiónu a Európy," napísal 2. apríla v blahoprajnom liste maďarský prezident po víťazstve Čaputovej v prezidentských voľbách.

 

 

Áder v liste navyše ocenil otvorenosť prezidentky voči otázkam týkajúcich sa národnostných menšín a dodal, že cieľom návštevy by mala byť diskusia o situácii maďarsko-slovenských vzťahov a o perspektíve vzájomnej spolupráce. Prezidentka SR sa má popoludní stretnúť ešte aj s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. 

 

img

 

Počas svojej návštevy položí prezidentka SR veniec na Námestí hrdinov a uctí si pamiatku bývalého prezidenta Maďarska Árpáda Göncza položením kytice na jeho hrob. Návštevu maďarského hlavného mesta zakončí stretnutím so slovenskými krajanmi žijúcimi v Maďarsku.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies