Zvládneš mesiac bez alkoholu?

NETKY.SK • 5 Február 2021, 07:30 • 2 min
Zvládneš mesiac bez alkoholu?

BRATISLAVA - Výzva, ktorá ťa môže dostať do formy.

slovakia

left justify in out

Suchej únor, Sucháč, Suchý február. Najkratší mesiac v roku je spájaný s výzvou, ktorá môže mať blahodárne účinky na naše psychické a fyzické zdravie. V Česku započal už deviaty ročník, no na Slovensku začal len prvý oficiálny ročník. Kampaň zastrešili lekárka Klára Dzúriková zo Psychiatrickej kliniky Fakultnej nemocnice v Trenčíne a členovia občianskeho združenia Psychiatrická klinika v Trenčíne.

 

 

Osvetová výzva môže Slovákom počas 28 dní abstinencie poukázať na to, akú úlohu v ich životoch zohráva alkohol. Podľa terapeutov môže mesiac bez alkoholu pomôcť k zmierneniu apetítu a môže byť úspešným prvým krokom k liečbe závislosti. V roku 2020 Slováci skonzumovali priemerne 12 litrov čistého alkoholu, čo je v tomto nelichotivom rebríčku 9. miesto. Suchý február môže pomôcť aj našim peňaženkám,  Európan totiž za alkohol minie ročne približne 300€.

 

 

Ľudia sa do tejto výzvy môžu zapojiť aj vďaka oficiálnej stránke, ktorú nájdeš na tomto linku. Rovnako tak si každý môže spraviť jednoduchý test, ktorý ľuďom pomôže pomôcť zistiť to, ako sú na tom s alkoholom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies