Pri pobreží Grécka sa potopila ďalšia loď, zahynuli traja ľudia

NETKY.SK • 7 Február 2023, 09:51 • 2 min
Pri pobreží Grécka sa potopila ďalšia loď, zahynuli traja ľudia

ATÉNY - Traja ľudia prišli o život a ďalších viac ako 20 zostalo nezvestných po tom, ako sa pri pobreží Grécka v priebehu niekoľkých dní potopila ďalšia loď. Informovala o tom v utorok agentúra AFP s odvolaním sa na grécku pobrežnú stráž.

slovakia

left justify in out

Predpokladá sa, že obete patrili ku skupine 41 osôb, ktorých plavidlo narazilo neďaleko ostrova Lesbos na útes. Zachrániť sa doposiaľ podarilo 16 ľudí, uviedla hovorkyňa pobrežnej stráže. Prebiehajúce pátranie po nezvestných komplikuje silný vietor. V nedeľu pri potopení sa lode s migrantmi pri gréckom ostrove Leros zahynuli štyri deti a jedna žena. Plavidlo vyplávalo z tureckého pobrežia.

 

Pobrežnej stráži sa podarilo zachrániť 41 ľudí vrátane šiestich detí. Migranti sa pravidelne snažia dostať z pobrežia západného Turecka a priľahlých krajín Blízkeho východu do Grécka či dokonca až do južného Talianska. Ich plavidlá sú však zvyčajne nebezpečne preplnené a v chabom technickom stave. Podľa údajov Medzinárodnej organizácie pre migráciu (IOM) prišlo od roku 2014 v oblasti východného Stredomoria o život približne 2246 ľudí utekajúcimi pred vojnami a chudobou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies