Femme Fatale: Osudové ženy majú asertivitu v malíčku, vôbec to nie je len o kráse

NETKY.SK • 18 Apríl 2024, 14:00 • 2 min
Femme Fatale: Osudové ženy majú asertivitu v malíčku, vôbec to nie je len o kráse

Svet je plný krásnych žien, ale naozajstných femme fatale je málo. Ale aj napriek tomu sa ich v histórii zopár nájde. Nielen muži, ale celý svet im ležal pri nohách a ony si toho boli vedomé. Každá z nich zmenila svet svojím vlastným spôsobom.

slovakia

left justify in out

Ikonická Femme Fatale. V čom spočíva tento názov a čo presne zahŕňa? Typ ženy femme fatalle je skrátka neodolateľný. No tajomstvo úspechu nie je len v sile krásy ale hlavne vnútorného šarmu a asertivity. Toto sú jej hodnoty.

Femmes fatales sa vyskytujú v mnohých mytologických a starozákonných podobách. Už v antických tragédiách môžeme nájsť ženské postavy, ktoré využívajú svoju krásu a zvodné sily na manipuláciu a ovplyvňovanie mužov.

Príťažlivé, pohľadom a úsmevom zvádzajúce, nabité sexualitou, osobným šarmom a krásou, ale aj múdre a prešibané schopné zviesť ktoréhokoľvek muža. Také boli a sú aj dnes osudové ženy, lepšie známe pod názvom femme fatale. Svet je plný krásnych žien, ale naozajstných femme fatale je málo. Ale aj napriek tomu sa ich v histórii zopár nájde. Nielen muži, ale celý svet im ležal pri nohách a ony si toho boli vedomé. Každá z nich zmenila svet svojím vlastným spôsobom. 

Nezávislá a nedotknuteľná

U seba je vždy na prvom mieste a dominuje svojou nezávislosťou. Nasleduje svoje vlastné pravidlá a nenechá si život diktovať inými. 

Je tajomná, nikdy o sebe neprezradí príliš, informácie, ktoré by mohli byť použité proti nej. Na to čo povie si dáva pozor a prezrádza o sebe veci postupne. V ostatných to tak buduje nenásytnú zvedavosť. Jej potreby zostávajú vždy na prvom mieste. Nič sa jej príliš nedotkne, pretože pozná svoju skutočnú hodnotu. Je stredobodom svojho vesmíru. Názory ostatných sú skrátka nižšie než jej vlastné.

Toto je femme fatale.

Vie čo chce a to aj dostane

Cieľavedomosť je vlastnosťou, ktorá v žilách femme fatale koluje neustále. Verí v seba a dostatočne na sebe pracuje, vie, že skôr či neskôr sa jej sny naplnia. Nenechá sa kontrolovať, citovo vydierať či manipulovať opačným pohlavím, keď už, tak bude ona tou, čo určuje poradie hry a pravidlá. 

Osudová Coco 

A za osudovú ženu možno pokladať aj legendárnu Coco Chanel, francúzsku módnu tvorkyňu a zakladateľku značky Chanel, existujúcej dodnes. Znamenala progresiu a revolúciu vo svete módy, zaviedla v ženskom šatníku nosenie nohavicového kostýmu, vytvorila parfumy predávané ešte aj dnes po celom svete a nový štýl bižutérie. Z bezvýznamnej chudobnej modistky sa vypracovala na najprestížnejšiu módnu značku vo svete a na obdivovanú ženu so zástupom mladých šľachticov a dôstojníkov. Vzťahy s mužmi jej poskytli inšpiráciu na tvorbu modelov a vďaka jej milostnému vzťahu s veľkovojvodom Dmitrijom Pavlovičom Romanovom, bratancom posledného ruského cára v exile, vytvorila Chanel N°5 v podobe vtedajšej fľaše ruskej vodky.

Jej odvaha, sebavedomie, rozhodnosť v kombinácii s eleganciou a rúškom tajomstva z nej urobili femme fatale , módnu ikonu, autorku známeho výroku, ktorý si mohla dovoliť povedať len ona: „Nerobím módu, ja som móda.“ No aj jej ikona bola pošpinená obvineniami zo špionáže, pre ktoré sa dostala pred očistnú komisiu. Bola načas uväznená a nakoniec musela odísť na 10 rokov do exilu do Švajčiarska, kde sa jej zmocňovala depresia.

Zdravé sebavedomie pôsobí ako afrodiziakum. Tak ho treba použiť vo svoj prospech. Neustály očný kontakt, rozhodnosť v smeroch, ktoré sú dôležité a vyspelosť. To sú základné body, ktorými dokáže skutočná Femme Fatalle zaujať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: sklumen.com, hnonline.sk, myslenieuspesnych.sk, odzadu.startitup.sk foto: www.criterion.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies