Slovenský hokejista sa vo Francúzsku nudil, preto prišiel za trénerom s nezvyčajnou prosbou

NETKY.SK • 28 Október 2020, 17:38 • 2 min
Slovenský hokejista sa vo Francúzsku nudil, preto prišiel za trénerom s nezvyčajnou prosbou

Hokejista MHC Martin Tomáš Pokrivčák zažil počas hokejovej kariéry aj veľa exotiku, kde spoznal iné kultúry, ale niekedy aj nudu.

slovakia

left justify in out

Môže za to najmä fakt, že si zahral aj v nehokejových krajinách, ako Francúzsko, no najmä Španielsko. 36-ročný útočník pôsobil aj v katalánskom klube CG Puigcerdà a zažil tu aj zaujímavé situácie, ale aj dobrú hokejovú infraštruktúru. „Napríklad Madrid bol v nákupnom centre,“ vysvetlil.

 

Neskoro večer

Keď išli hrať proti hokejistom z hlavného mesta, museli si poriadne počkať. „Zápas sme začínali o pol dvanástej večer. Prišli sme do Madridu po desaťhodinovej ceste, prišli sme o ôsmej a museli sme čakať, kým sa skončí verejné korčuľovanie,“ povedal s úsmevom.

 

 

Užívať život

Hokejista, ktorý si zahral aj za Žilinu či Dolný Kubín hovorí, že v Španielsku je úplne bežné hrať neskoro. „Začínajú žiť o desiatej, o jedenástej. Medzi deviatou a jedenástou chodia na večeru. Takže u nich to bolo také ako normálne,“ vysvetlil odchovanec martinského hokeja, ktorý sa najmä od nich naučil, ako si treba život aj vychutnávať. „Ten život treba brať z iného uhla pohľadu.“

 

Zahnať nudu

Útočník, ktorý sa v slovenskej extralige presadil prvýkrát strelou do bránky Skaličana Lipovského, si zahral aj vo Francúzsku, kde ho však neraz trápila aj nuda. Preto prišiel za trénerom s netradičnou požiadavkou. „Že sa tu už nudím. Či zoženie nejakú robotu,“ vysvetlil Pokrivčák.

 

 

Maliar-natierač

Dodal, že mu bolo jedno, o aký druh práce pôjde. „Maľovali sme chaty,“ upresnil s dôvetkom, že aj vďaka tomu sa naučil jazyk. No vďaka tomu aj priniesol viac financií. „Viac som zarobil robotou, ako hokejom,“ prekvapil.

 

42 bodov

Roky 2011 až 2013 sa mu pritom vo Val Vanoise darilo, najmä v prvej sezóne, keď zaznamenal 42 kanadských bodov. No chýbalo mu viac aktivít. „Lebo po mesiaci už to bola nuda čo sa týkalo života tam,“ vysvetlil s dôvetkom, že tam skutočne nebolo kam ísť.

 

 

Ako mesto duchov

Dodal, že dokonca aj najbližšie potraviny boli vzdialené až 20 km. „Ale robí sa tam, rekonštruuje pred zimnou sezónou. Takže tam som začal aj robiť. A ja som bol potešený, aj som spoznal nových ľudí, tú ich kultúru,“ uzavrel rozprávanie o netradičných hokejových pôsobiskách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona