Peter Polák Jr.: Mladý talent v streleckom svete

NETKY.SK • 15 Marec 2024, 07:30 • 2 min
Peter Polák Jr.: Mladý talent v streleckom svete

Športová streľba sa stala nielen vášňou, ale aj výzvou pre mnohých mužov a ženy. Na Slovensku sme svedkami nárastu záujmu o dynamickú streľbu. V tomto prostredí sa vyníma mladý talent Peter Polák Jr., ktorý už v štrnástich rokoch prejavuje pozoruhodnú zručnosť a odhodlanie stať sa jedným z najlepších.

slovakia

left justify in out

Pre mnohých mužov a ženy sa stala vášňou športová streľba. Je to nielen šport, ale aj umenie, ktoré vyžaduje nielen fyzickú zručnosť, ale aj mentálnu sústredenosť a disciplínu. V dnešnej dobe, keď je pre každého dôležité byť v bezpečí, čoraz viac ľudí chce vedieť, ako ochrániť svoj majetok a svojich blízkych.

 

Na Slovensku sme svedkami malého rozmachu vo výuke športovej aj taktickej streľby. Mnoho skúsených vojakov a policajtov, ktorí ukončili svoju službu, sa obrátilo k podnikaniu v oblasti streleckej výučby. Ponúkajú rôzne kurzy, ktoré zahŕňajú školenie s krátkymi alebo dlhými zbraňami.


Pre mladých mužov a niektoré ženy je športová streľba fascinujúca vďaka adrenalínovému zážitku, pri ktorom sa naučia mnoho taktických pohybov a zručností. Napriek tomu, že o športovej streľbe sa píše veľa, len málo sa hovorí o dynamickej streľbe IPSC. Ide o streľbu, kde strelec musí vyhodnotiť na ktorý terč zaútočiť, správne určiť poradie terčov a v neposledom rade určiť si najrýchlejší pohyb po stejdži.

Jeden z talentovaných strelcov je štrnásťročný Peter Polák Jr. zo Sládkovičova. Jeho otec ho priviedol k streľbe a Peter sa do nej zamiloval. Už niekoľko rokov sa venuje tejto vášni, najskôr na amatérskej úrovni, no postupne sa prepracoval medzi juniorský tím reprezentácie SR v dynamickej streľbe (IPSC).

Začal trénovať pod odborným dohľadom skúseného strelca Ernesta Nagya, ktorý z neho pomaly, ale isto brúsi diamat slovenského IPSC. Ernest Nagy je dvojnásobný majster sveta v streľbe. Hoci je najkvalifikovanejší a najvyťaženejší tréner streľby na Slovensku, rozhodol sa venovať svoj čas a skúsenosti mladému talentu Petrovi Polákovi Jr. Petrova oddanosť a tvrdá práca sú viditeľné v každej jeho streľbe. Každý voľný okamih venuje tréningu a sníva o tom, že sa stane najlepším. 

Facebook page Peter Polák Jr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lenka Kiss
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies