Viaceré lyžiarske strediská otvárajú v týchto dňoch zimnú sezónu

NETKY.SK • 6 December 2023, 07:52 • 2 min
Viaceré lyžiarske strediská otvárajú v týchto dňoch zimnú sezónu

Počasie v posledných dňoch na Slovensku určite teší najmä milovníkov zimných športov a lyžovania. Bohatá snehová nádieľka znamená jedno - treba vyraziť na lyžiarske svahy a poriadne si zasnežený december užiť!

slovakia

left justify in out

Aj pre lyžiarskye strediská po celom Slovensku je sneh určite dobrou správou a viaceré v týchto dňoch oficiálne zahajujú zimnú lyžiarsku sezónu 2023-2024.

Poďte sa s nami pozrieť, v ktorých obľúbených zimných centrách si môžte už v týchto dňoch zalyžovať:

Jasná, Nízke Tatry:

Oficiálne slávnostné otvorenie tohtoročnej sezóny aj s koncertom Dary Rolins sa tu konalo 2. decembra. Skipasy sú už v predaji, zjazdovky upravené, momentálne hlásia stav z Jasnej cca 60 centimetrov snehu. Čaká vás tu 50 km zjazdoviek, 23 lanoviek a vlekov a výborné služby. Momentálne sú zo zjazdoviek otvorené Priehyba-Záhradky, Chopok-Luková, Májová, Turistická, Chaletová, Biela Púť, Lúčky, Slnečná, Srdiečko-Kosodrevina.

Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry: 

Práve v týchto dňoch tu finišujú práce na údržbe lanových dráh. Tie by mali byť dokončené 8. decembra, kedy sa oficiálne začína tohtoročná lyžiarska sezóna strediska s našou najvyššie položenou a najstrmšou zjazdovkou - Lomnickým Sedlom. Momentálne hlásia aj z tohto miesta sneženie, takže máte sa na víkend na čo tešiť!

Štrbské Pleso, Vysoké Tatry:

Od 2. decembra je otvorené aj toto obľúbené lyžiarske stredisko s množstvom ľahkých zjazdoviek aj tých pre náročných a pokročilých. Veľmi dobré podmienky hlásia zo zjazdoviek Interski, Turistická a Juniorská. 

 

 

 

 

 

Park SNOW Donovaly:

Jedno z najznámejších lyžiarskych stredísk Slovenska s najväčším detským areálom slávnostne otvorilo sezónu už 2. decembra, momentálne je lyžiarska sezóna prakticky zahájená v časti Záhradište, odkiaľ hlásia najpriaznivejšie podmienky.Naplno by mali všetky zjazdovky fungovať od 26. decembra. 

 

Vrátna, Malá Fatra:

Centrum patriace medzi najvyššie položené lyžiarske strediská na Slovensku momentálne hlási 30 cm snehu na Chlebe aj Pasekách, otvorenie lyžovačky pre rok 2023/2034 tu chystajú od 15. decembra. 

Snow Paradise, Veľká Rača:

O deň neskôr, 16. decembra otvárajú tohtoročnú lyžiarsku sezónu aj vo Veľkej Rači. V ten deň pripravujú na stanici lanovky v Dedovke bohatý program s dídžejom, súťaže pre deti, večerné lyžovanie s párty v Apres Ski bare.

 

 

Bachledka  Ski & Sun:

Príjemné rodinné horské stredisko 30 km od Popradu tiež otvára svoje brány pre lyžiarov už 8. decembra. Cez víkend tak už bude v prevádzke 10-miestna kabínková lanovka Bachledka aj 4-sedačka Jezersko, otvorené budú zjazdovky Slalomák, Majstrák a Hrebeň. Prejsť sa môžete unikátnym Chodníkom v korunách stromov.

Malinô Brdo Ski & Bike, Veľká Fatra: 

Obľúbené lyžiarske stredisko na Liptove sa chystá otvoriť svoje zjazdovky a lanovky tento rok 22. decembra, momentálne odtiaľto hlásia 15 centimetrov snehu.

Winter Park Martinky, Malá Fatra:

 Stredisko s vrcholmi zjazdoviek v nadmorskej výške až 1500 m. n. m. s krásnym výhľadom na Turčiansku kotlinu otvára tohtoročnú lyžiarsku sezónu už 16. decembra. 

 

Orava Snow, Oravská Lesná: 

Oficiálne otvorenie z oravského strediska hlásia 16. decembra, každodenná prevádzka lanoviek tu bude fungovať od 25. decembra. Momentálne hlásia sneženie na Lehotskej a Bučine. 

 

Pezinská Baba, Zochova Chata, Malé Karpaty:

Obľúbené lyžiarske centrá, často navštevované Bratislavčanmi tiež hlásia dobré správy. Pezinská Baba má spustiť prevádzku vlekov a zjazdoviek už od 8. decembra, Zochova Chata o týždeň neskôr, 16. decembra.

 

SKI Park Kubínska Hoľa:

Stredisko, kde nájde zábavu celá rodina - od detskej škôlky po špičkové pretekárske trate, takisto hlási otvorenie tohtoročnej sezóny od 16. decembra.

 

Od 16. decembra by ste si mohli zalyžovať aj na Jahodnej, Telgárte, od 22. decembra hlásia otvorenie zjazdoviek Skalka, Mlynky-Dedinky, Lučivná, Ždiar, Zuberec, na Vianoce 24. decembra sa chystajú otvoriť v Levočskej doline, Vyšných Ružbachoch, o deň neskôr v Čičmanoch, Valčianskej doline, Vernári, Starom Smokovci, na Táloch, v Šachtičkách, na Králikoch.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Jasná
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies