Obyvatelia štvrte Christiania v Kodani žiadajú uzatvorenie ulice s drogami

NETKY.SK • 29 August 2023, 19:00 • 2 min
Obyvatelia štvrte Christiania v Kodani žiadajú uzatvorenie ulice s drogami

KODAŇ - Obyvatelia alternatívnej kodanskej štvrte Christiania v pondelok rozhodli o uzatvorení tamojšej ulice s názvom Pusher, ktorá je centrom obchodu s drogami. Tento krok prichádza dva dni po pouličnej prestrelke, ktorá si na tomto mieste vyžiadala jednu obeť a ďalších štyroch zranených.

slovakia

left justify in out

"Znova sa stalo to, čoho sme sa obávali. Opäť prišiel o život mladý človek v dôsledku vojny gangov," vyhlásila komunita zo štvrte Christiania, podľa ktorej sobotňajšia streľba zasiahla aj turistov a iných okoloidúcich. Hovorkyňa tejto komunity dánskej tlačovej agentúra Ritzau povedala, že je to prvýkrát, čo sa obyvatelia Christianie zjednotili a spoločne žiadajú zatvorenie ulice Pusher. Niektorí obyvatelia v auguste na protest proti zločineckým gangom zablokovali vjazdy na ulicu pomocou betónových blokov a kontajnerov.

 

Agentúra DPA konštatuje, že táto ulica je miestom organizovaného predaja marihuany. Hašiš sa tam relatívne voľne predával vyše 50 rokov. V posledných rokoch však gangy zintenzívnili svoju činnosť v obchode s drogami, v dôsledku čoho sa zvýšilo i násilie. Vlani v Christianii zastrelili 23-ročného rezidenta, rok predtým postihol rovnaký osud o rok mladšiu osobu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / DPA Foto: Cestujlevne.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies