Iba párdňového novorodenca odložila na autobusovú zastávku vlastná matka s manželom

NETKY.SK • 21 September 2023, 14:40 • 2 min
Iba párdňového novorodenca odložila na autobusovú zastávku vlastná matka s manželom

Dieťa sa v súčasnej dobe nachádza v nemocnici a o jeho ďalšom osude rozhodne Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Získaná dôkazná situácia tak umožnila vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície 

slovakia

left justify in out

Desiateho septembra tohto roku sa v jednom z rodinných domov v obci Kristy (okr. Sobrance) krátko po polnoci v domácom prostredí narodilo živé, zdravé dieťa mužského pohlavia.

Trestný čin vyvolal obrovský rozruch

 

 

Či bolo chceným alebo nie, či dieťa oboch rodičov alebo iba matky, zatiaľ nevedno, ale po predchádzajúcej vzájomnej dohode matka dieťaťa spolu so svojim manželom novorodenca naložili do osobného motorového vozidla a pár hodín po narodení dieťa zanechali bez možnosti zadováženia si pomociv drevenej krabici, prikryté dekou, na autobusovej zastávke na vedľajšej ceste v obci Bežovce. Novonarodené dieťa tak jeho matka vystavila nebezpečenstvu smrti alebo ublíženia na zdraví.

 

Ktovie, ako by to skončilo, ak by novorodenca nenašiel náhodný okoloidúci a túto skutočnosť neoznámil polícii. Tí začali okamžite vo veci konať, bezodkladne urobili potrebné opatrenia na stotožnenie osoby alebo osôb podozrivých z tohto skutku, zabezpečili kamerové záznamy, ktoré boli analyzované a následne vyhodnotené a vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach začal vo veci trestné stíhanie pre zločin opustenia dieťaťa.

 

 

Na základe získaných podkladov a dôkazových materiálov sa michalovským kriminalistom vo veľmi krátkej dobe podarilo stotožniť osoby, ktorá dieťa ponechali na autobusovej zastávke. Aby však bolo možné s určitosťou potvrdiť, že ide o dieťa obidvoch manželov,je potrebné počkať na závery analýzy DNA.

 

V tejto chvíli je isté iba to, že tohto neľudského skutku sa dopustila matka novorodenca spolu so svojim manželom.

 

Pár je stíhaný na slobode

 

 

Dieťa sa v súčasnej dobe nachádza v nemocnici a o jeho ďalšom osude rozhodne Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny
Získaná dôkazná situácia tak umožnila vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície

 

Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach zo zločinu opustenia dieťaťa obviniť 29-ročnú matku novorodenca Máriu a jej rovnako starého manžela Lukáša.

 

Obaja sú stíhaní na slobode. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: Unsplash/Matt Popovich, text: Lenka Ivanová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies