REPORTÁŽ Fitness trénerka v tom má jasno – chudneme vtedy, keď máme menší príjem a väčší výdaj

NETKY.SK • 15 Január 2022, 08:00 • 2 min
REPORTÁŽ Fitness trénerka v tom má jasno – chudneme vtedy, keď máme menší príjem a väčší výdaj

Dávate si novoročné predsavzatia? Robí tak 70 percent ľudí a najčastejšie sa týkajú chudnutia, cvičenia a eliminovania stresu. Pohyb a zdravý životný štýl si však treba uchovať po celý rok. Ako na to prezradila v rozhovore pre Netky sexi trénerka a bývalá majsterka Slovenska v body fitness Natália Wallachová.

slovakia

left justify in out

 

 

Cvičeniu a tancovaniu sa venuje celý život. Je držiteľkou licencie trénera 1. stupňa. Na Missis  Slovenskej republiky v roku 1999 vyhrala prvé miesto, štyri roky cvičila v TV JOJ, účinkovala v Celebrity Campe a na Majstrovstvách Slovenskej republiky v body fitness 2005 SFF vyhrala prvé miesto. Natália tancovala 10 rokov v tanečnej skupine Showexpress Dance Company, kde sa venovala dokonca vzdušnej akrobacii na plachte a kruhu. Dnes je trénerkou v Riverpark Dance School, kde vedie skupinové cvičenia a venuje sa aj deťom.

 

img

 

„Hlavne sa treba hýbať. Dva až trikrát do týždňa je potrebné zaradiť kardio tréning. Ja cvičím bodywork, tabatu, HIIT, latino fitdance. Začíname vždy s 20-minútovou rozcvičkou, ktorá je veľmi dynamická. Potom posilňujeme s rôznymi pomôckami. Ruky s malými činkami. Na nohy si pridávame návleky so závažiami, široké gumy, expandery. Posilňujeme stehná, boky, zadok aj brucho. Treba to prísť vyskúšať,“ pozýva Natália Wallachová.

 

img

 

 

Hýbať sa a športovať je potrebné po celý rok, nielen pred štartom leta či po novom roku.

 

„Do posilňovne odporúčam ísť trikrát do týždňa, je to skvelý doplnok ku kardiu či k skupinovému cvičeniu. Je to iná záťaž na telo. Mnohé ženy majú strach, že budú mať svaly ako Schwarzenegger, ale je to omyl. Keď si chceme formovať telo, cvičíme s ťažšou váhou, ale pre ženy treba viac opakovaní s ľahším závažím,“ odporúča Natália.

         

Cvičenie samotné však nestačí. Nielen na chudnutie, ale aj na udržanie si hmotnosti je dôležité správne sa stravovať.

„Je mylná predstava – chcem schudnúť, nebudem jesť. To je zle! To určite nie. Ak majú mať svaly nejakú konštrukciu, musíme správne jesť. Svaly bez energie sa nemôžu správne formovať. Stravujeme sa pravidelne a nevynechávame žiadne potraviny. Ja by som sa bála jedine bieleho pečiva. Ostatné treba jesť s mierou, nevynechávame jedlá počas dňa. A zdôrazňujem, že chudneme vtedy, keď máme kalorický deficit. Menší príjem a väčší výdaj,“ upozorňuje Natália.

 

img

 

Za Natáliou prichádzajú na tréningy jej stále zákazníčky, ktoré s ňou cvičia už dlhé roky. Aj vďaka tomu si udržali skvelú kondíciu aj dobrú postavu. Nikdy nie je neskoro vyskúšať to.   

 

„Cvičím s Natálkou už 15 rokov. Pohyb to je pre mňa dobrá nálada, kondícia, figúra a hlavne skvelý pocit. Vôbec sa netreba báť. Treba medzi nás prísť, aj keď je niekto pevnejší. Možno práve preto. Natália nás tak vyšťaví a tak vyburcuje, že každá z nás bude mať perfektnú postavu. A keď aj nie, tak určite dobrú náladu,“ teší sa z cvičenia Iveta Belajová.   




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies