Eva Varholíková prelomila mlčanie! Prehovorila o nehode aj väzení

NETKY.SK • 19 Január 2022, 13:22 • 2 min
Eva Varholíková prelomila mlčanie! Prehovorila o nehode aj väzení

Eva Varholíková Rezešová sedela vo väzení v Maďarsku, pretože následkom nehody, ktorú spôsobila, zomreli 4 ľudia na maďarskej diaľnici. Dostala trest deväť rokov nepodmienečne, no po šiestich rokoch sa dostala v roku 2018 domov. Odvtedy mlčala.

slovakia

left justify in out

Zrazu však zmenila názor. Rohodla sa vstúpiť do ringu s obávaným maďarským moderátorom Sándorom Friderikuszom, ktorý nezvykne ľudí šetriť. Varholíkovej niektoré otázky rozhodne neboli príjemné a zostala bez slov. Napokon však vyrozprávala detaily zo svojho "minulého" prepychového života, o dni nehody ale aj o deťoch, rodine a pobyte vo väzení.

 

img

 

Došlo aj k celkom nečakanej situácii. Varholíková sa verejne ospravedlnila rodine pozostalých, ktorým sa podľa jej slov nedokáže ani po toľkých rokoch pozrieť do očí. 

 

Spomenula svoje dve manželstvá, že najmä to s hokejistom Varholíkom ju zlomilo a v ďalších vzťahoch je už opatrná. „Bola som zamilovaná dvakrát. Najmä v druhom vzťahu som chcela, aby to fungovalo, ale ani kvôli deťom som nedokázala prehrýzť nevery,“ povedala k svojmu súkromnému životu, no priznala aj vlastné chyby. „Ani ja však nie som svätá. Spravila som veľa hlúpostí a nevyšlo to.“ Dnes je podľa svojich slov sama, no krátko po prepustení z väzenia zažila románik s priateľom Matejom. Ich cesty sa však rozišli a dnes je o to viac opatrná. „Nemám žiadny vzťah nie preto, že by som nechcela, ale preto, že by som chcela niekoho, kto ma bude podporovať a kto si ma bude vážiť. Tiež sa bojím, či ma muži nechcú len pre peniaze, no najviac sa obávam, že ma niekto zraní,“ povedala Varholíková.

 

img

 

Spoločnosť blízkych si teraz váži o to viac, že sama vie, aký je život krehký. Svojím nezodpovedným správaním, pri ktorom spôsobila dopravnú nehodu, usmrtila štyroch ľudí, po ktorých zostala smútiaca rodina. Potvrdila, že sa im počas procesu nevedela pozrieť do očí. „Dnes sa stále nedokážem pozrieť do očí pozostalým a asi to ani nikdy nedokážem, lebo viem, akú bolesť som im spôsobila, a som si istá, že mi nikdy nedokážu odpustiť.“

 

„Bola som nezodpovedná a myslela som si, že môžem všetko,“ vysvetlila. „Mama aj otec za mňa všetko riešili,“ dodala v otvorenej spovedi dvojnásobná matka. Inak to nemalo byť ani počas súdu, v ktorom mala zohrať veľkú rolu jej matka. „Veľa ľudí, a najmä médiá si mysleli, že keď som bohatá, tak sa z toho vykúpim. Tak to bolo aj so znalcom, ktorého zaplatili, aby opísal, ako k nehode prišlo. Veľakrát som sa mamy pýtala, prečo to robí. Ja som totiž vedela, čo sa stalo, ale nemohla som na tom už nič zmeniť a nemôžem ani teraz.“

 

Jej deti mali byť pre ňu koncom nezodpovednosti a ťahúňom, ktorý jej dával vo väzení silu. Obe dievčatá však jej vinu zobrali z iného uhla a aj pre osemročný vekový rozdiel sa k celej situácii postavili inak nielen ony, ale aj celá rodina. „Čo sa týka dcér, staršia vedela, čo sa stalo, mladšia nie, tá to zistila neskôr. Myslela si, že som v nemocnici,“ povedala Eva.

 

„Čakali sme, kým ma prvýkrát prepustia, aby som jej to ja ako matka mohla povedať a vysvetliť. Povedala som jej, že som dostala deväť rokov, ale že keď sa budem dobre správať, bude to menej,“ dodala s tým, že mladšia dcérka bola úžasná a pochopila to. U staršej to však zrejme nešlo tak ľahko. „Staršia dcéra je tvrdohlavá. Nemá zlé srdce, ale je to komplikované,“ dodala.

 

Z luxusu do väzenia

 

„Už za pár dní som si uvedomila, ako sa mám správať. Videla som totiž, ako sa strážcovia správajú k ženám, ktoré sa správajú príkladne, a ako k tým, ktoré nie. Neprajem nikomu zažiť skúsenosť, ktorú som počula a videla,“ prezradila Varholíková, ktorá verila, že všetko bude v poriadku a čo najskôr sa dostane domov.

 

img

 

„Robila som ručné práce, vyrábala som záložky a dokonca som aj šila, to som sa naučila až vo väzení,“ prezradila matka dvoch detí. Psychicky jej pomohla spoluväzenkyňa, ale už nie sú v kontakte. „So životom, keď som bola vo väzení, už nechcem mať nič spoločné,“ dodala na záver Varholíková.

 

img

 

Aj keď je už 4 roky na slobode, stále vstáva o 5:30, musela navštíviť i psychiatra. „Prvých 6 - 8 mesiacov doma bolo všetko v  poriadku, spala som dobre. Potom som však nemohla spať, a tak som vyhľadala terapeuta. Ten mi diagnostikoval posttraumatický šok a dodnes ho stále navštevujem.“

 

Nehoda sa stala v  auguste 2012, keď išla Varholíková domov do Košíc. Došlo k zrážke s fiatom, usmrtila štyroch ľudí. „V osudnú noc, keď sa stala nehoda, som bola nešťastná. Mala som problém s otcom svojej mladšej dcéry. Nežila som s  ním, ani dcéru neakceptoval, a prežívala som strašné časy a nevedela som sa s  nimi vyrovnať.“ 

 

img

 

Po otázke, či pila pred nehodou, počas nej alebo po nehode, nastalo ticho. Napokon vysvetlila, že si na nehodu poriadne nespomína. „Som rada, že si to nepamätám, lebo si to nechcem pamätať,“ dodala s tým, že ani dnes si stále nevie sadnúť za volant. „Nechcem šoférovať, lebo nikdy neviem, čo sa môže stať.“

 

Varholíková neverí, že by jej pozostalí obetí dokázali odpustiť, no ospravedlnila sa. „Je pre mňa veľmi ťažké začať o tomto rozprávať, pretože viem, že je to pre vás náročné. Ale musím sa ospravedlniť. Potrebovala som čas, aby som vám to povedala správne a aby som bola naozaj úprimná a je mi to naozaj a vážne veľmi, veľmi ľúto,“ odkázala Varholíková.

 

Prečítajte si: Slovenku Evu Rezešovú Varholíkovú, zodpovednú za smrť štyroch ľudí, prepustili na slobodu




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies