Belgičania budú mať v cestovných pasoch Šmolkov a iných kreslených hrdinov

NETKY.SK • 31 Január 2022, 21:20 • 2 min
Belgičania budú mať v cestovných pasoch Šmolkov a iných kreslených hrdinov

BRUSEL – Belgicko vo februári zavedie nové cestovné pasy, ktoré budú obsahovať ochranné prvky v podobe postáv zo svetoznámych belgických kreslených seriálov vrátane Tintina, Luckyho Luka či Šmolkov.

slovakia

left justify in out

 

V novom cestovnom dokumente bude vyobrazená tiež Tintinova vesmírna raketa či sídlo kapitána Haddocka. Napriek tomuto hravému konceptu bude bezpečnosť nových pasov výrazne zlepšená, tvrdia príslušné úrady. „Belgický pas je jedným z najlepších na svete a sme na to veľmi hrdí. Patrí však medzi časté ciele falšovateľov, preto neustále pracujeme na zdokonalení jeho bezpečnosti,“ uviedla belgická ministerka zahraničných vecí Sophie Wilmesová, ktorú cituje stanica Euronews.

 

img

 

Šéfka belgickej diplomacie vo svojom vyhlásení zároveň poďakovala vydavateľstvám a autorom, ktorí spolupracovali na aktualizovanej verzii belgických cestovných pasov. Podľa nej ide o príležitosť zdôrazniť „ústredný prvok belgickej kultúry a vplyvu v zahraničí“. Nové pasy sa začnú vydávať 7. februára, pričom starý pas zostane platný do dátumu uplynutia jeho platnosti, dodali úrady. Platnosť belgického pasu je sedem rokov pre dospelých a päť rokov pre deti.

 

 

Možno vás zaujme: GAMING Dwayne Johnson si zahrá vo filme z herného sveta



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona