Nastúpiť proti šampiónovi v jeho disciplíne? Lukáš Piffko s tým nemá najmenší problém!

NETKY.SK • 4 August 2023, 18:00 • 2 min
Nastúpiť proti šampiónovi v jeho disciplíne? Lukáš Piffko s tým nemá najmenší problém!

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Slovenský MMA bojovník Lukáš Piffko zažije svoju premiéru v organizácii RFA. Na turnaji v Považskej Bystrici ho čaká Adrián Bartl, ktorý sa pýši viacerými svetovými úspechmi v postojárskych disciplínach.

slovakia

left justify in out

Piffko teda ide proti výrazne skúsenejšiemu súperovi pod Real Fight pravidlami, z čoho si však mladý Slovák ťažkú hlavu nerobí. Naopak, 9. septembra na RFA 12 sa chystá šokovať celú domácu scénu. 

 

Do MMA ho priviedlo judo

Aj keď dnes už veľká časť začínajúcich bojovníkov trénuje hneď od štartu MMA, nie je to vždy pravidlo. Naďalej je veľké množstvo MMA zápasníkov, ktorí prestúpili z iných bojových disciplín a na nich založili celý svoj zápasnícky štýl. To je aj prípad Lukáša Piffka, ktorý sa venuje bojovým umeniam od detstva.


„Odmalička som robil judo, ktoré má bavilo. Preto som ostal pri bojových športoch,“ povedal Piffko. Jeho zápasnícky štýl je teda prevažne zameraný na zem a medzi amatérmi vďaka nemu zaznamenal pozoruhodné úspechy. „Za svoje najväčšie úspechy považujem 2. a 3. miesto z majstrovstiev sveta IMMAF,“ prezradil, ktoré úspechy považuje za svoj najvýraznejší v jeho doterajšej kariére.

Súpera vôbec nerieši

Na RFA 12 v Považskej Bystrici vyzve Lukáša Piffka ostrieľaný Adrián Bartl. Ten je viacnásobným slovenským šampiónom Slovenska v K1 a na majstrovstvách Európy WAKO obsadil 3. miesto. Piffko si však z toho ťažkú hlavu nerobí: „Je to skúsený zápasník v K1. Nič moc o ňom neviem, len to, že je reprezentantom SR,“ stroho poznamenal.

 

Vzhľadom na to, že súpera skoro vôbec ani nepozná, ťažko predpovedá priebeh zápasu, no pre fanúšikov má jeden sľub. „Aký bude priebeh zápasu, uvidíme. Verím, že to bude pekný a záživný zápas,“ povedal Piffko, ktorý ide do zápasu ako výrazný papierový outsider. Či sa ale naozaj splnia predpoklady, zistíme až 9. septembra v Považskej Bystrici na RFA 12.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA Foto: RFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies