Politické príspevky na Facebooku budú mať uvedenú krajinu pôvodu

NETKY.SK • 22 Apríl 2020, 23:02 • 2 min
Politické príspevky na Facebooku budú mať uvedenú krajinu pôvodu

OAKLAND - Facebook začne označovať niektoré politické príspevky na svojich platformách krajinami ich pôvodu, aby tak obmedzil šírenie politických dezinformácií skupinami zo zahraničia, ktoré imitujú legitímne skupiny a politické strany.

slovakia

left justify in out

Najprv mimo USA 

Nové pravidlá sa budú týkať príspevkov, stránok či účtov súvisiacich s voľbami na sociálnej sieti Facebook a službe Instagram. Spoločnosť sa najprv zameria na stránky mimo Spojených štátov amerických, ktoré majú dosah na veľký počet ľudí v krajine.

 

img

 

Facebook očami užívateľov
Ak je napríklad účet na Instagrame, ktorý sa zameriava na amerických voličov, z Brazílie, podľa nových pravidiel bude mať každý jeho príspevok označenie "so sídlom v Brazílii". Používatelia tiež budú mať možnosť si prečítať o danom účte viac informácií. Podľa Facebooku to má ľuďom pomôcť "posúdiť spoľahlivosť a autentickosť" toho, čo vidia.

 

img

 

Príprava na prezidentské voľby? 
Štítky pri príspevkoch sú najnovším pokusom Facebooku bojovať s dezinformáciami o voľbách. Rusko a ďalšie krajiny používajú sociálne médiá na ovplyvňovanie politického diskurzu v USA a iných častiach sveta, pričom sa často maskujú za miestne skupiny. Hoci nové opatrenie poskytuje používateľom nové informácie je nepravdepodobné, že to pomôže so zákernejšími pokusmi o ovplyvnenie novembrových prezidentských volieb v Spojených štátoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies