Korfu: Malebný, zelený grécky ostrov v Iónskom mori

NETKY.SK • 2 Apríl 2024, 09:40 • 2 min
Korfu: Malebný, zelený grécky ostrov v Iónskom mori

Hľadáte inšpiráciu na letnú dovolenku bez dlhého cestovania? Korfu, romantický a pôvabný ostrov v Iónskom mori, vám ponúka očarujúcu kombináciu krásnej prírody, fascinujúcej histórie a pohostinnosti miestnych obyvateľov. Zhruba za dve hodiny príjemnej cesty lietadlom, v závislosti od zvolenej trasy, sa dostanete do oázy pokoja, ktorá sa postará o úplné odreagovanie tela i mysle.

slovakia

left justify in out

Ostrov Korfu, ktorý si pre svoju polohu a nádherné prostredie obľúbila aj cisárovná Sisi, patrí k  najzelenejším gréckym ostrovom, ktorý je plný nádhernej prírody, krásnych pláží a rôznych iných príležitostí na aktívny aj pasívny relax. Poďme sa o tom spoločne presvedčiť.

 

Rodisko princa Filipa a obľúbené miesto Sisi

Vedeli ste, že princ Filip, manžel kráľovnej Alžbety II., sa 10.06.1921 narodil na Korfu? Áno, tento významný člen britskej kráľovskej rodiny pochádza z tohto malebného ostrova, ktorý je zahrnutý do jeho fascinujúcej histórie. V rodnom dome princa, vo Vila Mon Repos, v roku 1863 bývala aj rakúska cisárovná Alžbeta, ktorá si o niečo neskôr na tomto ostrove postavila svoje vlastné sídlo -  luxusný palác Achillion.
Pokiaľ si teda práve teraz vyberáte najlepšiu dovolenku na Korfu, nezabudnite do svojich plánov zaradiť aj návštevu týchto historicky významných stavieb a stanete sa tak aspoň na pár minút súčasťou významných dejín, ktoré tvorili svet.

Siedmy najväčší grécky ostrov
Korfu síce nie je najväčší na svete, ale siedmy najväčší ostrov v slnečnom Grécku, čo je pri počte 200 ostrovov, ktoré patria pod jeho správu, výnimočný úspech. V Iónskom mori patrí Korfu k druhému najväčšiemu ostrovu, na ktorom sa nachádza až 115 pláží.
Niektoré najkrajšie z nich, ako napríklad Porto Timoni, Agios Gordios a Canal D'amour, nájdete na západnom pobreží ostrova. Sú to priam idylické miesta ako stvorené na relaxáciu a oddych od každodenných starostí. Pod ideálne podmienky na oddych pod holým nebom sa podpisuje aj fakt, že Grécko patrí k najslnečnejším miestam na Zemi.
Na dovolenku na Korfu si však nezabudnite do kufra pribaliť aj topánky do vody, pretože, aj keď sú pláže ostrova skutočne nádherné, väčšina z nich má kamenisté dno, ktoré nemusí byť pre citlivé chodidlá vždy príjemné a bezpečné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Zdroj obrázkov: Neirfy, Simon Dannhauer/Shutterstock.com, článok obsahuje sponzorované odkazy.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies