Vytvorenie e-shopu môže byť jednoduché, jeho prevádzka je však náročnejšia

NETKY.SK • 16 Marec 2023, 09:30 • 2 min
Vytvorenie e-shopu môže byť jednoduché, jeho prevádzka je však náročnejšia

BRATISLAVA - Vytvorenie e-shopu môže byť jednoduché, prevádzka je však náročná. Uviedla to spoločnosť a platforma pre prenájom e-shopov Upgates. Viac ako tretina (35 %) nových e-shopov vzniká práve v prvom kvartáli roka.

slovakia

left justify in out

Založenie a prevádzkovanie nového elektronického obchodu sa podľa spoločnosti môže zdať komplikované, no na základe slov odborníka to je pri dodržaní základných postupov jednoduché. Uplynulé roky sa elektronickým obchodom darilo, zhodnotila firma s tým, že zvlášť počas pandémie bol veľký nárast celého e-commerce odvetvia, ktorý sa tento rok spomalil. Aj napriek veľkej konkurencii v odvetví však ročne stále pribúda mnoho nových e-shopov.

 

img

 

Vytvoriť e-shop sa dá viacerými možnosťami. Pre bežné podnikanie je podľa slov spoločnosti najefektívnejším riešením prenájom e-shopu, teda prevádzkovanie na prenajímateľnej platforme, obvykle za mesačný poplatok. Ak pôjde o kvalitného dodávateľa platformy, e-shop bude vyzerať unikátne a bude sa pravidelne prispôsobovať trendom aj legislatíve. A to bez toho, aby to prevádzkovateľ musel aktívne sledovať. Väčší investori si môžu dovoliť nechať vytvoriť celý e-shop na mieru. V protiklade s týmto riešením sú platformy, ktoré ponúkajú e-shop zdarma. Základné funkcie sú tam často bez poplatku, no množstvo obmedzení sa stane časom limitujúce a za využívanie nových funkcií bude treba priplácať, upozornila firma. Doplnila, že na prvý pohľad bezplatným riešením sú aj open-source redakčné systémy, ktoré sú voľne dostupné. Programovanie, prevádzka či daňové a legislatívne poradenstvo však budú celé v réžii prevádzkovateľa e-shopu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies