Po prvý raz preniesli umelo oplodnené embryo do samice nosorožca

NETKY.SK • 25 Jún 2019, 15:29 • 2 min
Po prvý raz preniesli umelo oplodnené embryo do samice nosorožca

BERLÍN - Európskym vedcom sa po prvý raz podarilo preniesť embryo do samice nosorožca tuponosého južného (Ceratotherium simum simum), z ktorej vzali vajíčka a umelo ich oplodnili. Spravili tak v rámci úsilia zachrániť ďalší takmer vyhynutý druh.

slovakia

left justify in out

Thomas Hildebrandt z Leibniz-Institut für Zoo-und Wildtierforschung (IZW) v Berlíne v utorok povedal, že zákrok vykonali minulý mesiac v zoo v poľskom meste Chorzów.

 

Hildebrandt je členom medzinárodného tímu, ktorý sa snaží zachrániť nosorožca tuponosého severného (Ceratotherium simum cottoni), pričom dúfa, že sa im čoskoro podarí získať povolenie z Kene na odobratie vajíčok z posledných dvoch žijúcich samíc tohto druhu.

 

img

 

"Toto je prvý pozitívny dôkaz o tom, že proces, ktorý sme pripravili na teoretickej úrovni, môže byť úspešný," povedal pre novinárov.
 

Uhynul posledný samec nosorožca tuponosého severného



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies