Po tropickej búrke zasiahlo Nový Zéland zemetrasenie

NETKY.SK • 15 Február 2023, 09:30 • 2 min
Po tropickej búrke zasiahlo Nový Zéland zemetrasenie

WELLINGTON - Hlavné mesto Nového Zélandu Wellington zasiahlo v stredu silné zemetrasenie s magnitúdou 5,7. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na americkú geologickú službu USGS, podľa ktorej sa epicentrum zemetrasenia nachádzalo v Cookovom prielive medzi Severným a Južným ostrovom.

slovakia

left justify in out

Otrasy boli citeľné aj v hlavnom meste Auckland. Podľa novozélandských médií, odvolávajúcich sa na stránku GeoNet, malo zemetrasenie zaznamenané o 19.38 h miestneho času (07.38 h SEČ) magnitúdu 6,1. Registrovaných bolo aj niekoľko slabších dotrasov. Novozélandská civilná ochrana informovala, že bezprostredne neboli hlásené žiadne materiálne škody. Nebolo vydané ani varovanie pred prívalovými vlnami cunami. Zemetrasenie nastalo v čase, keď sa na Novom Zélande začalo s odstraňovaním následkov ničivej tropickej búrky Gabrielle. Tá si na Severnom ostrove vyžiadala životy najmenej štyroch ľudí a rozsiahle škody. Pre intenzívne zrážky a silný vietor sú na Novom Zélande bez elektriny desaťtisíce domácností. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies