Austrálske mesto sa náhle uzatvára. Indický vírus sa tam rýchlo šíri

NETKY.SK • 27 Máj 2021, 09:02 • 2 min
Austrálske mesto sa náhle uzatvára. Indický vírus sa tam rýchlo šíri

MELBOURNE – V austrálskej metropole, kde žije viac ako päť miliónov ľudí, vyhlásili neočakávaný tvrdý lockdown pre narastajúci počet infikovaných na koronavírus.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Obmedzenie pohybu obyvateľstva sa okrem najväčšieho austrálskeho mesto Melbourne týka aj celého štátu Viktória. Platí od stredy polnoci počas nasledujúceho týždňa. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

 

„Za uplynulý deň sme zaznamenali viacero dôkazov, že máme do činenia s vysoko infekčným variantom vírusu, ktorý sa šíri rýchlejšie, než sme kedy zaznamenali,“ uviedol zastupujúci premiér štátu Viktória James Merlino.

 

Ide o variant B1617, známy ako indická mutácia koronavírusu. Podľa Merlina je za aktuálnu situáciu zodpovedná vláda v Canberre, ktorá nie je schopná zabezpečiť dostatočné množstvo vakcín. Tiež prízvukoval, že sa nedodržiava hotelová karanténa, kde sa majú izolovať osoby, ktoré sa vrátili zo zahraničia. 

 

toto opatrenie je navrhnuté tak, aby príslušným úradom umožňovalo identifikovať osoby, ktoré prišli do kontaktu s nakazenými. Povinnú izoláciu môžu opustiť iba osoby v nevyhnutných prípadoch, ako je napríklad s cieľom sa zaočkovať.  

 

Od vypuknutia pandémie vo svete ide tak už o štvrtý lokálny lockdown vyhlásený v Melbourne.  V Austrálii žije približne 25 miliónov ľudí, pričom iba 3,7 milióna z nich už dostali vakcínu.

 

V krajine od marca minulého roka potvrdili zhruba 30-tisíc pozitívny prípadov. Na pľúcne ochorenie Covid-19 zomrelo menej než tisíc pacientov, tí však prevažne pochádzali zo štátu Viktória, kde bola pandemická situácia najhoršia. 

 

Mohlo by vás zaujímať: India v sobotu zaznamenala ďalší negatívny rekord. Počet nakazených a obetí koronavírusu rapídne stúpa



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies